ZA PRSTE POLIZATI

SVE JE BILO UKUSNO: Kuhali smo na Samsungovim kuhinjskim uređajima

Autor Krunoslav Ćosić

Samsung je organizirao pripremu hrane u tri slijeda, a na kraju je sve pametni usisavač očistio

Izvor: Krunoslav Ćosić

Hladnjaci Bespoke, novi Samsung Bespoke Jet AI, indukcijske ploče i pećnice dio su okruženja u kojem smo pripremili nekoliko zanimljivih jela, a na kraju smo se počastili i vlastitim kolačima. U zagrebačkom Kotluša kitchen studiju okupili su se zaljubljenici u tehnologije i kuhanje kako bi u djelo proveli recepte koje su pripremili Mihaela i Vedran.

Recepti su osmišljeni na Samsungovim tabletima kojima nije smetala niti voda niti tekućina koja se pojavljivala tijekom procesa pripreme hrane. Samsungovi uređaji su i pametni te uz mobilnu aplikaciju SmartThings omogućuju nadzor, ali i praćenje potrošnje energije te jednostavne načine za uštedu kilovata.

Izvor: Mario Poje

Izvor: Mario Poje

Pripremu hrane započeli smo sa šampinjonima u koje smo ubacili smjesu od oraha, krem sira te nekoliko začina, a sve je završilo u Samsungovoj pećnici na 200 stupnjeva. Pripremale su se paralelno i začinjene kuglice od sira koje su trebale kratko hlađenje u hladnjaku Samsung koji se može pohvaliti novim bojama fronte.

Glavna jela bila su Beef Wellington (od 500 g bifteka i 250 g zlatnih šampinjona) te Vege Wellington u koje su ponovo išli orasi i gljive, ali i mnogi začini (origano, muškatni oraščić, chia sjemenke), a sve je omogućila pećnica Samsung koju smo zagrijali na 200 stupnjeva Celzijusa.

Desert na kraju

Brašno, šećer, matcha prah i prašak za pecivo dodali smo u zdjelu te sjedinili. Dodali smo otopljeni maslac i jaja, dobro promiješali i oblikovali kuglice veličine oraha te stavili u zamrzivač na 30 minuta, idealno 1 sat.

Zatim smo zagrijali pećnicu na 180 °C. Izvadili smo iz zamrzivača i svaku kuglicu uvaljali u kristal šećer, a zatim u šećer u prahu. Kuglice smo stavili na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i nakon 15-ak minuta pečenja desert je bio spreman za uživanje.

Samsungovi su se kuhinjski uređaji pokazali jednostavnima i praktičnima za korištenje, štedljivi su što se tiče potrošnje energije, moguće je upravljanje i putem pametnih telefona, a na kraju je sve mrvice i ostatke pokupio štapni usisavač Samsung Bespoke Jet AI.

Uz umjetnu inteligenciju usisavač prepoznaje podlogu te tako prilagođava snagu usisavanja i samim time omogućuje manju potrošnju energije iz baterije koja može potrajati do 100 minuta rada.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Izvor: Krunoslav Ćosić

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI