SVE SU OTKRILI

NOVE SLUŠALICE ZA KOJIMA ĆE SVI POLUDJETI Omogućuju prostorni zvuk

Autor Smartlife

Na October eventu Apple je predstavio i nove bežične slušalice

Izvor: Apple

Fokus online konferencije, koju je vodio Tim Cook, bio je na glazbi i kreativnosti. Apple se fokusirao na ekosistem uređaja i servisa, predvođen AirPods slušalicama treće generacije. I već se sada mogu naručiti, bez čekanja, a cijena za AirPods slušalice je 179 dolara.

Izvor: Apple

Novi dizajn spaja najbolje od AirPods prethodnika i AirPods Pro u prepoznatljivi, a opet blago drugačiji dizajn, s kraćim „vratom“. Nova generacija podržava prostorni zvuk i Dolby Atmos te radi sa svim uređajima Appleovog ekosustava i s kompatibilnim televizorima.

Apple je posebno naglasio nove drivere koji pokreću AirPods 3 slušalice, s moćnijim basom i čistijim višim tonovima. Tu je i zvuk koji se prilagođava vašem sluhu kako bi glazba zvučala onako kako treba kod svakog individualnog korisnika.

Apple AirPods
Izvor: Apple

Unaprijeđena je i baterija koja sada omogućuje 6 sati autonomije odnosno 30 sati zahvaljujući integriranoj bateriji kućišta/punjača. Za trenutke kada žurite Apple podržava brzo punjenje koje za 5 minuta na punjaču osigurava sat vremena autonomije, što je dobrodošao dodatak za sve korisnike.

Kutija za nošenje sada podržava i bežično punjenje, a tu je i podrška za MagSafe. Podsjetimo se, prva generacija AirPods slušalica predstavljena je 2016. godine, uslijedila je druga generacija da bi 2019. godine stigle AirPods Pro, a 2020. preskupe AirPods Max.

Pored slušalica, unaprijeđen je i cijeli ekosistem uređaja pa je Apple obojio Homepod mini zvučnike u žutu, narančastu i plavu boju. Cijena je 99 dolara i isporuka kreće u studenom 2021. Čini se kako Apple Music i Siri svakog dana imaju bolju i jaču vezu pa je naglasak početka konferencije bio i na unaprjeđenjima koja je dobio vaš osobni asistent kao i novi plan pretplate – Voice košta znatno manje od druga dva – 5 dolara mjesečno. On je zamišljen za jednu osobu, ali se gubi podrška za prostorni zvuk.

Pogledajte kompletan October event na kojem je predstavljen i Apple MacBook Pro.

Apple Event — October 18
Izvor: Youtube