ZA VODU I PRAŠINU

DELL LATITUDE 7230: Tablet za ekstremne uvjete

Autor Krunoslav Ćosić

Za rad u nekim od današnjih najizazovnijih okruženja

Izvor: Dell Technologies

Napravljen za izvanrednu izvedbu i produktivnost na terenu, pružajući kritičnu pouzdanost i otpornost na ekstremne uvjete, novi Dell Latitude 7230 Rugged Extreme tablet bit će dostupan u Hrvatskoj do kraja 2022. godine.

Latitude 7230 Rugged Extreme je uređaj vojne klase, što znači da je njegova izdržljivost testirana padom s visine do 1,2 metra i na temperaturi od -28,9°C do 62.8 °C kako bi izdržao najteže okolnosti. Ne smeta mu niti voda jer sadrži IP65 standard za iznimnu zaštitu od prašine, prljavštine i prodora vode, a uz dodatni certifikat za rizične lokacije čak ni vrlo izazovni uvjeti nisu problem.

Bez obzira na okruženje u kojem se korisnik nalazi tablet može pružati do 20 sati baterije uz rezervnu bateriju koja se može zamijeniti bez potrebe za isključivanjem uređaja ili sustava. Ovo je ključno za rad u smjenama kao što je primjerice rad u proizvodnji, vojsci, hitnim službama i slično.

Izvor: Dell Technologies

Dellov tablet ima najlakši i najsnažniji 12-inčni robusni dizajn na tržištu i dolazi s 12. generacijom Intel Core do i7 procesora, integriranom Iris Xe grafikom te Wi-Fi 6E opcijom povezivanja osiguravajući moćne performanse u pokretu.

Tablet sa svojim 16:10 zaslonom sada omogućava 13% veću aktivnu površinu u usporedbi s prijašnjim
generacijama, stoga Latitude 7230 Rugged Extreme dolazi s najvećim zaslonom od 12 inča i to u potpuno robusnom, čvrstom dizajnu.

Sadržaj i kritični podaci na zaslonu sada se mogu vidjeti i pod najjačim suncem zahvaljujući svjetlini do 1200 nita. Osim toga, uređaj se može koristiti i za vrijeme nošenja rukavica što omogućuje optimalnu interaktivnost zaslona.

Latitude 7230 Rugged Extreme tablet dolazi s unaprijed instaliranim Dell TPM 2.0 ControlVault, naprednim alatom za provjeru autentičnosti koji se temelji na hardveru i pomaže korisnicima osigurati i kontrolirati podatke s integriranom enkripcijom.

Dodatne sigurnosne opcije pomažu u zaštiti vrlo osjetljivih ili povjerljivih informacija uključujući kontaktne i beskontaktne čitače pametnih kartica, Microsoft Windows Hello – infracrvenu kameru za prepoznavanje lica i čitače otisaka prstiju na dodir.

Dell je dizajnirao posebne priključke tako da se uređaj može konfigurirati za istovremeno povezivanje na Wi-Fi, GPS i WWAN mrežu, a sve uz održavanje 5G performansi za brži i učinkovitiji video streaming i dijeljenje datoteka.

Može se prilagoditi za različite industrije kao i OEM rješenja uz opciju dodavanja barcode skenera, HDMI ili Fischer USB priključka. Izmjenjiva NVMe SSD memorija visokih performansi (do 2 TB) može se ukloniti i zamijeniti bez ikakvih alata za još veću fleksibilnost prilikom rukovanja zahtjevnim aplikacijama na terenu.

Izvor: Dell Technologies

Na tablet se može spojiti tipkovnica povezivanjem izravno kroz dvostruke utore dok aktivna olovka nudi fleksibilnost i svestranost koje zahtijevaju dinamični scenariji. Priključci kao što su remen za nošenje preko ramena, rotirajući remen za ruku s okretom od 360 stupnjeva i podesiva robusna ručka osiguravaju da tablet postane besprijekoran asistent radniku i svim njegovim potrebama.