SOLIDNI SU

5G Magenta: T Phone Pro & T Phone

Autor Krunoslav Ćosić

Hrvatski Telekom je upravo lansirao dva zanimljiva pametna telefona

Izvor: Hrvatski Telekom

Pro izvedba je namijenjena naprednijim korisnicima koji trebaju NFC opciju za beskontaktno plaćanje, kamera je više iskoristiva, a oba 5G modela razlikuju se i u mnogim drugim detaljima. Nešto ih ipak povezuje – magenta power tipka na boku. Koriste i isti čipset MediaTek Dimensity 700 s osam procesorskih jezgri, pri čemu dvije rade na taktu od 2,2G Hz dok je šest na taktu do 2 GHz.

T Phone Pro & T Phone razvijeni su u suradnji s Googleom, imaju najnoviju verziju operativnog sustava Android 12, podržavaju rad u 5G mrežama. Ističu se dva velika ažuriranja Android OS-a (Android 13 i Android 14) uz redovna sigurnosna ažuriranja jednom tromjesečno tijekom četiri godine.

Jača izvedba T Phone Pro ima ekran od 6,82 inča u HD+ rezoluciji. Unutar ureza na ekranu smještena je selfie kamera od 16 megapiksela s 2K video snimanjem pri 30 sličica u sekundi. Kamera se može koristiti i za otključavanje ekrana prepoznavanjem lica vlasnika. Ako ne želite koristiti takvu funkcionalnost možda će vam biti zanimljiviji senzor s otiskom prsta.

Izvor: Hrvatski Telekom

Unutar kućišta mase 214 grama, uz debljinu od 8,99 mm i zaštitu IP52 koja jamči nepropusnost prašine i pri prskanju vodom nalazi se baterija kapaciteta 5000 mAh s punjenjem snagom od 15 W, a detalj po kojem se Pro izvedba razlikuje od običnog T Phonea je i podržano bežično punjenje baterije.

Pametni telefon dostupan preko Hrvatskog Telekoma ima i 3,5 mm ulaz za slušalice te proširenje memorije s microSD karticama do 2 TB. Memorija telefona je 128 GB dok je radna (RAM) memorija 6 GB.

Izvor: Hrvatski Telekom

Na stražnjoj se strani nalazi četverostruka kamera u kombinaciji glavnog senzora od 50 megapiksela, širokokutni senzor od 5 megapiksela hvata scene u koje želite više toga smjestiti, a dva senzora po 2 megapiksela koriste se za makro i dubinske scene.

T Phone

Drugi model T Phone razlikuje se po manjoj bateriji od 4500 mAh koja se puni snagom od 15 W, lakši je za 19 grama (195 grama), malo je i tanji (8,76 mm), ekran je dijagonale 6,52 inča te je unutar njega smještena prednja kamera od 5 megapiksela.

Izvor: Hrvatski Telekom

Na stražnjoj se strani nalazi trostruka kamera, uz glavni senzor od 50 megapiksela, ali nema širokokutnog od 5. Druga dva senzora su po 2 megapiksela, kao na modelu T Phone Pro – jedan je za snimanje s male blizine (makro), a drugi je za zamućivanje i izoštravanje scena od 2 megapiksela.

Memorija telefona je 64 GB, ima microSD utor za proširenje do 2 TB, a radna memorija iznosi 4 GB. I T Phone podržava dva velika ažuriranja Android OS-a (Android 13 i Android 14), uz redovna sigurnosna ažuriranja jednom tromjesečno tijekom četiri godine.

Izvor: Hrvatski Telekom

Dodatna pogodnost za sve kupce T Phonea su tri mjeseca besplatne pohrane od 100 GB na Google One oblaku – za sigurnosnu pohranu fotografija, videa, kontakata i ostalog.

T Phone i T Phone Pro moći će se kupiti u svim prodajnim kanalima Hrvatskog Telekoma od 5. listopada 2022., u nekoj od postpaid ili prepaid tarifa koje podržavaju 5G ili kao samostalan uređaj, a tada će biti objavljene i sve cijene i pogodnosti.

Izvor: Hrvatski Telekom

Izvor: Hrvatski Telekom

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI