ZA TOPLO LJETO

CHILLZ PRO: Snažan hladnjak zraka s Bluetooth zvučnikom

Autor Krunoslav Ćosić

Dupli ventilator za hlađenje istovremeno je i živahni zvučnik te lampion za kampiranje

Izvor: ChillZ

Električni ventilator može vas samo rashladiti. Koristeći efekt bljeskalice isparavanja ChillZ Pro ima opciju raspršivanja fine magle ispred svoje turbine tako da vodena para isparava i dodatno snižava temperaturu u prostoru.

ChillZ Pro omogućuje strujanje zraka pomoću kanalske turbine s vrtnjom do 2500 okr/min. Precizno je projektirana da isporuči više vjetra ubrzavanjem protoka zraka. Kao rezultat toga ne samo što je ChillZ Pro bolji u izravnom hlađenju već će također sniziti i sobnu temperaturu.

Izvor: ChillZ

Kombinirajući snagu turbine i magle ChillZ Pro može sniziti temperaturu za 12 stupnjeva u roku od nekoliko minuta. Vrlo brzo hladi predmete neposredno ispred sebe. Testiranjem na metalnoj ploči s termosenzorom spojenim na nju zabilježen je pad od 10 stupnjeva Celzijusa u samo 10 minuta. Ovo je znatno brže čak i od tradicionalnih ventilatora koji udvostruče svoj promjer. Također možete dodati kockice leda u spremnik za vodu za brzo hlađenje.

Maglu isporučuje minijaturni ultrazvučni uređaj koji vodu pretvara u najsitniju paru. Kapljice pare su dovoljno male da u velikoj mjeri ispare dok su još u zraku, sprječavajući vlaženje poda. U radu se koristi manje vode tako da puni spremnik može trajati koliko i baterija.

Većina električnih ventilatora može raditi na više brzina, ali često izbor nije praktičan. Niža brzina obično preslabo puše dok je visoka prejaka. ChillZ Pro je drugačiji te je i najniža brzina već prilično moćna. Srednja brzina daje oko 50% više vjetra, a puna snaga gotovo udvostručuje snagu od najniže. Možete ga koristiti čak i kao ventilator za malu trgovinu. Buka koju emitira u radu je od 20 do 38 dB.

Izvor: ChillZ

Većina ventilatora jedva da se okreće do 90° pa je vjetar ograničen na malo područje. Uz ChillZ Pro super široki mjenjač montiran unutar njegove baze će ga zanjihati lijevo-desno pod kutom od 150 stupnjeva. Uz ovu opciju ChillZ Pro možete postaviti dalje i postaviti ga na veliku brzinu tako da će cijela soba postati hladnija.

I zvučnik i powerbank i lampa

Baterija je kapaciteta 20.000 mAh. Koliko je velika litijska baterija od 20.000 mAh? Pa, veličine je otprilike kao 7 najnovijih iPhonea zajedno. To je dovoljno da ventilator, sprej i zvučnik rade zajedno cijeli dan. Možete spojiti i druge USB uređaje te koristiti ChillZ Pro kao powerbank.

Kako bi se u potpunosti iskoristilo 20.000 mAh ugrađena su 3 USB priključka za brzo punjenje tako da možete puniti nekoliko telefona, svjetiljki i drugih naprava u isto vrijeme. Svoj ChillZ Pro možete koristite za do 120 sati rada ventilatora i puštati do 32 sata svoje omiljene glazbe.

Poput klasičnih boomboxova, u ChillZ Pro su ugrađeni veliki zvučnici. Neće vam propuhati bubnjiće, ali će biti dovoljno da vi i vaši prijatelji uživate. Pri ugađanju zvuka uzeta je u obzir uporaba na otvorenom tako da će zvuk ostati dovoljno dobar i kada je glasno okruženje.

Ugrađena LED lampa za kampiranje velikog je promjera i ima životni vijek od 5+ godina. Odabirom temperature boje od gotovo 4000K svjetiljka za kampiranje odgovarat će i za unutra i za vani, u skladu sa svojim retro vanjskim dizajnom.

S masom oko 1 kg ChillZ Pro je kompaktan i lagan za nošenje. Ručka za podizanje u obliku lampiona jednako dobro pristaje u vašu ruku kao i zakačena za granu ili stražnji dio vašeg automobila. ChillZ Pro je svjetiljka, ventilator za zamagljivanje i bežični zvučnik u kombinaciji te je trenutno ponuđen na Kickstarteru – do sada je prikupio 53.000 USD, a košta oko 86 eura. Predviđeno vrijeme slanja prvim kupcima je listopad 2022.

ChillZ Pro - Powerful Air Cooler with Bluetooth Speaker
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI