PAMETAN I KORISTAN

KORISTAN SMARTWATCH: Ima najveći solarni panel ikada napravljen za sat

Autor Davor Dakić

Sequent SolarCharger je pametni sat sa solarnim punjenjem

Izvor: Kickstarter

Napaja se s najvećeg solarnog panela ikada napravljenog za hibridni pametni sat. Sequent SolarCharger je za sada samo projekt i postat će stvarnost ukoliko prikupi dovoljno sredstava kroz kickstarter kampanju. Naravno, i sami možete poduprijeti ovu kampanju.

U ovom trenutku prikupljeno je 118.000 dolara, iako je plan bio 10.424 dolara. Dakle, sat će krenuti u daljnji razvoj i proizvodnju, nakon što je prvi prototip izrađen u ožujku 2022., a prvi kupci će ga dobiti u studenom 2022.

Pametni sat ponaša se kao i svaki drugi pametni sat - mjeri aktivnosti, spavanje i otkucaje srca 24 sata na dan, ali se napaja preko najvećeg safirnog solarnog panela koji je ugrađen u pametni sat. Što znači da ovaj sat ima neograničenu autonomiju.

The Journey - Episode 1
Izvor: Youtube

Korištenje cijele površine brojčanika omogućuje prikupljanje energije kao nijedan drugi pametni sat! Ovo veliko područje prikupljanja energije omogućuje mu da uhvati većinu vanjske i unutarnje svjetlosti. SolarCharger pruža gotovo beskonačnu autonomiju napajanja, sve dok postoji sunčeva svjetlost ili izvor svjetlosti.

Navodi se stand-by (vrijeme čekanja) do 24 mjeseca odnosno beskonačno s aktivnim solarom - 1 sat sunčeve svjetlosti dovoljan je za tjedan dana. Uz jedan sat dnevno izlaganja sata sunčevoj svjetlosti omogućuje do 12 mjeseci aktivnosti. Ukoliko se uz praćenje svakodnevnih aktivnosti koristi i senzor broja otkucaja srca sat će raditi do dva mjeseca ako dnevno provodi pet sati u hvatanju sunčeve svjetlosti (20.000 luksa).

Izvor: Kickstarter

Izvor: Kickstarter

Kompatibilian je s Android i Apple iOS operativnim sustavima kako bi se spajanjem na pametni telefon proširila njegova funkcionalnost. Instaliranjem mobilne aplikacije Oxygen 2.0 sinkroniziraju se svi podaci sa sata u pametni telefon te omogućuje praćenje dužih statistika za korake, kalorije, sportske aktivnosti, otkucaji srca, spavanje itd. Aplikacija je kompatibilna s Apple Health i Google Fit.

Još je nešto zanimljivo - izrađen je od recikliranih materijala pronađenih u oceanu (cijena 299 dolara), a za 399 dolara dobit ćete i kućište mase od 40 grama od nehrđajućeg čelika 316L. Kutija ima lijepu zrnatu teksturu koja daje vrhunski izgled. Sat Sequent SolarCharger je dostupan u više boja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI