ODRŽIVOST U FOKUSU

NOVI LATITUDE UREĐAJI: Hibridni rad, povezivanje i privatnost

Autor Krunoslav Ćosić

Ovo je prvi 13-inčni uređaj iz serije 9000 i najtanji u portfelju Latitude

Izvor: Dell Technologies

Novi Dell Latitude 9330 omogućuje 2-u-1 rješenja, spajajući ključne značajke hibridnog rada, povezivanja i privatnosti. Za moćne performanse brine se Intel Core procesor 12. generacije, smješten u lagano kućište.

Uz to što je prvi 13-inčni uređaj iz serije 9000 i najtanji u portfelju Latitude s InfinityEdge zaslonom veličine 16:10 novi Dell Latitude 9330 je prvo prijenosno računalo na svijetu s kolaborativnim touchpad zaslonom na dodir.

Korisniku je omogućen brzi pristup isključivanju/uključivanju mikrofona, uključivanju/isključivanju videa, dijeljenju zaslona i razgovorima na Zoom sastancima. Uz Collaboration touchpad korisnik ima sve kontrole na dohvat ruke, a kada sastanak završi sve ikone nestaju i vraća se puni trackpad.

Latitude 9330 s dvostrukim hibridnim FHD kamerama i poništavanjem neuronske buke omogućuje korisniku bolje rezultate u poslovnom okruženju.

inovativna Intelligent Privacy značajka skriva informacije na zaslonu korisnika kada se otkrije promatrač u pozadini i automatski zatamnjuje zaslon kada se makne pogled s njega – što također štedi bateriju.

Izvor: Dell Technologies

Zajedno sa SafeShutter tehnologijom za automatsko otvaranje i zatvaranje web kamere ove značajke pomažu u zaštiti podataka. Simultana veza na više mreža radi sa žičanim i bežičnim mrežama. Za odabrane Dell platforme potreban je USB Wi-Fi adapter za povezivanje na drugu Wi-Fi mrežu.

Korisna funkcionalnost je spajanje na dvije mreže odjednom za brže preuzimanje podataka i videa, pridruživanjem najboljoj dostupnoj mreži. Latitude 9330 pruža sve potrebne performanse uz Intel Core procesore 12. generacije i najnovije opcije povezivanja uključujući Intel Wi-Fi 6E i 4G LTE ili 5G.

Izvor: Dell Technologies

Održivost

Otprilike polovica tipkovnice računala izrađena je od održivih materijala - poklopci za tipke izrađeni su od 75% recikliranog i obnovljivog sadržaja. Uređaj je također opremljen gumenim nožicama na bio osnovi, za kućište ventilatora korištena je reciklirana plastika iz oceana dok se u raznim komponentama koristi upotrijebljena reciklirana plastika.

Latitude 9330 se isporučuje u novoj Dell premium ambalaži izrađenoj od 100% recikliranih ili obnovljivih materijala koja se može u potpunosti dalje reciklirati. Približno je 78% sadržaja od recikliranog i 22% obnovljivog sadržaja u obliku FSC papirnatih vlakana.

Papirnati materijali za pakiranje mogu se reciklirati općinskim recikliranjem, gdje god je to dostupno. Torba sustava izrađena je od reciklirane plastike i može se reciklirati zajedno s drugom tankom plastikom.

Latitude 9330 Unboxing
Izvor: Youtube