PRIJEVARA ILI?

ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Znate li što su Wangiri pozivi?

Autor Krunoslav Ćosić

Ukratko, radi se o prijevari putem telefonskih poziva, a može se dogoditi bilo kome

Izvor: Shutterstock

Kao što možemo nazvati bilo koga tako i nas može bilo tko nazvati. Osim ako postavimo blokadu za određene vrste dolaznih poziva. Možemo svoj broj telefona prijaviti u registar NE ZOVI i na taj ćemo način riješiti jednu vrstu dolaznih poziva, koji nam u određenim situacijama mogu stvarati probleme.

Ali, postoje i neke druge vrste telefonskih poziva, poput Wangiri poziva. Ako vam se ne da samostalno istraživati o čemu se radi, mi ćemo to učiniti za vas, a već poslije ponoći ćemo detaljno objasniti o čemu je riječ.

Do tada ne propustite naš članak o tome koliko nas je na Zemlji, a koliko će nas tek biti u sljedećim godinama. Kroz praktički nekoliko sati u Hrvatskoj se otvaraju birališta na kojima se biraju predstavnici lokalnih vlasti. Saznajte sve o toj temi kao i kaznama koje su predviđene za kršenje izborne šutnje.

Zanimljiva je i tema o Instagram Storyju koji doslovno može zablokirati vaš telefon. Ako ste pomislili da se radi o virusu, u krivu ste – jedan se klinac dosjetio nečega sasvim drugoga kako bi uplašio svijet.