GFI Software

Proizvođač profesionalne hi-fi riješio svoje sigurnosne i komunikacijske izazove

Autor Krunoslav Ćosić

Britanski proizvođač hi-fi opreme predvladao izazove povezane s porastom internetskih napada i radom zaposlenika od kuće

Izvor: GFI Software

Chord Electronics Ltd. privlači sve više pažnje kibernetičkih kriminalaca. Uz širenje poslovanja širi se i opseg korporativne mreže zbog čega sve više zaposlenika mora komunicirati na daljinu ili od kuće, koristeći različite vrste uređaja na različitim platformama.

Rješenje su pronašli u korištenju usluga tvrtke GFI Software, pružatelja sigurnosnih i upravljačkih rješenja u poslovnim mrežama. Proizvođač profesionalne hi-fi opreme riješio je svoje sigurnosne i komunikacijske izazove uz pomoć rješenja Kerio Control i Kerio Connect.

Izvor: GFI Software

Kompanija je implementirala oba rješenja uz pomoć tvrtke Invicta Linux, partnera GFI Softwarea u Velikoj Britaniji. Iz tih razloga tvrtka je originalno sigurnosno rješenje zamijenila hardverskim uređajem Kerio Control koji pomaže u učinkovitoj zaštiti od virusa i zlonamjernog softvera te zaštiti korporativne mreže uz pomoć vatrozida i IPS funkcionalnosti.

Zaposlenicima je omogućen pristup mreži od kuće jednako sigurno kao da sjede u uredu, za što zasluge ima integrirana VPN mreža. To je bilo posebno korisno tijekom nedavnog lockdowna.

Izvor: GFI Software

Rješenje Kerio Connect tvrtki u prvom redu osigurava pristup e-pošti i kalendarima u bilo koje vrijeme, s bilo kojeg mjesta i s bilo kojeg uređaja. Ovo je ključno u današnjem radnom okruženju Chord Electronicsa budući da zaposlenici koriste širok raspon uređaja uključujući računala, Macove i pametne telefone koji rade na Windows 10, MacOS, Linux i mobilnim platformama.

Još je jedan bitan element koji pruža Kerio Control - mogućnost sigurnog rada s vlastitih BYOD uređaja. „Iako je teško precizno kvantificirati prednosti oba implementirana rješenja, sa sigurnošću mogu reći da bi bez njih proteklih 12 mjeseci bilo puno izazovnije za nas i imali bismo značajan financijski utjecaj na naše poslovanje“, dodao je Matt Bartlet, izvršni direktor Chord Electronicsa.