MASAŽA LEĐA

TERAPIJA TOPLIM KAMENOM ZA ZDRAVLJE I NJEGU U svom domu

Autor Dijana Kaćanski

Hladnije vrijeme donosi češće probleme s cirkulacijom i bolovima u leđima, možemo vam pomoći

Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

Bol u leđima osjeća veliki broj pripadnica ljepšeg spola, najučestalija je bol u donjem dijelu leđa, a ukoliko se ovaj problem pravodobno ne počne rješavati to može postati čak i uzrok invaliditeta.

Brojni su uzroci bolova u leđima, od dugotrajnog sjedenja i stajanja do nošenja i podizanja teških predmeta te se na taj način mogu pojaviti grčevi i istegnuća mišića kao i puknuća ligamenata.

Izvor: Aliexpress

Bol u leđima donosi teškoće o obavljanju svakodnevnih aktivnosti i utječe na kvalitetu života, a ona može varirati od lakše do ozbiljnije boli u mišićima, peckanja i pojave trnaca te se može proširiti i na druge dijelove tijela.

Kako se mala bol u leđima ne bi pretvorila u veće tegobe ili ako se samo želite opustiti i pružiti svojim leđima preventivnu masažu pametno bi bilo razmisliti o nabavci bianstone električnog masažera po cijeni oko 71 američkog dolara.

Holistička tehnika masaže Gua Sha dobro poznata u kineskoj medicini odvija se putem kamena s posebno obrađenim rubovima koji masažom ublažavaju napetosti i potiču bolju prokrvljenost.

Izvor: Aliexpress

Upravo ova tehnika s prirodnim bianstone kamenom i podešavanjem temperature od 20 do 100°C upotrebljava se za zagrijavanje i prokrvljavanje te se na taj način proizvodi topli učinak, kapilare se šire i pojačava se cirkulacija krvi pa se bolovi ublažavaju i eliminiraju upale.

Topla terapija ujedno hrani i ojačava tijelo, stimulira funkciju imunološkog sustava i ujedno poboljšava funkciju probave.

Korisnica prije upotrebe treba dobro proučiti upute, paziti na prilagodbu temperature prema potrebama te kako bi se izbjegle opekline. Ukoliko se uređaj koristi s masnim proizvodima, nakon upotrebe ga treba obrisati dezinfekcijskim sredstvom, zatim obrisati pamučnom krpom.

Ovim se postupkom preventivno djeluje na sprječavanje bolesti, a ujedno se postiže bolje zdravstveno stanje i jača tijelo.

Toplom terapijom moguće je djelovati i na bolove u vratu, ramenima i drugim dijelovima tijela pa će se svaka dama nakon ovakve masaže osjećati bolje, zdravije i ljepše.