KORISNA FUNKCIJA

PRIPREMITE SE UNAPRIJED: Pametni sat s mjerenjem temperature tijela

Autor Krunoslav Ćosić

Jesenski i zimski mjeseci vrijeme su kad češće dolazi do povišene temperature tijela

Izvor: Krunoslav Ćosić

Bilo bi korisno kada bismo saznali da je temperatura našeg tijela previsoka. Današnji pametni satovi i narukvice omogućuje praćenje raznih parametara našeg tijela – broj otkucaja srca, zasićenost kisika u krvi, stres, mjere koliko smo kalorija potrošili tijekom dana i noći, prate kako spavamo, koliko smo kilometara prevalili.

S druge strane, rijetko koji smartwatch ima senzor temperature tijela. Ako i postoje radi se o skupljim modelima satova i narukvica. Pametna narukvica domaćeg brenda meanIT omogućuje upravo prethodno spomenuto – mjerenje temperature tijela. Omogućuje i vibrirajući alarm za odstupanje od normalne temperature tijela kako biste znali da imate povišenu temperaturu. Ova funkcionalnost će dobro doći osobama koje možda ne primjećuju da imaju povišenu temperaturu.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Model meanIT Smart Watch M10 Termo je pametna narukvica s mogućnostima pametnog sata te uz dugotrajan rad baterije ima kvalitetan ekran u boji odlično vidljiv na direktnom sunčevom svjetlu, uz hrvatski izbornik te multisport podršku za različite vrste aktivnosti kojima se vlasnik može baviti – trčanje, šetnja, penjanje, vožnja bicikla.

Precizni senzori za mjerenje broja otkucaja srca, brojač prijeđenih koraka, udaljenosti i kalorija te praćenje kvalitete sna unaprijedit će vaš život. Spajanje pametne narukvice s pametnim telefonom proširit ćete funkcionalnosti te će se na ekranu dijagonale 0,96 inča pojaviti informacije o dolaznim telefonskim pozivima, porukama i različitim notifikacijama.

S narukvicom je moguće daljinski upravljati kamerom pametnog sata – postavite telefon na određeno mjesto te zatim samo protresete rukom kako biste okinuli fotografiju. Zgodno ako želite snimiti više osoba, a iz ruke je to nemoguće napraviti. Na ruci ćete imati i budilicu koja će vas ujutro probuditi, a narukvica je kompatibilna s Android i iOS uređajima. Cijena za meanIT Smart Watch M10 Termo je 199 kuna.