OPERACIJA NA DALJINU

TELEFÓNICA I BOSTON SCIENTIFIC: 5G rješenje za operacije srca

Autor Davor Dakić

Sustav će prikupljati informacije od različitih medicinskih timova

Izvor: Shutterstock

Informacije će se zatim slati putem sigurne mobilne komunikacije niske latencije i velike propusnosti tehničaru specijalistu koji će potom moći vizualizirati i analizirati pomoć liječnika i pružiti podršku na daljinu.

Telefónica España i Boston Scientific namjeravaju surađivati na pružanju napredne zdravstvene tehnologije temeljene na 5G-u te će pružati podršku na daljinu brojnim bolnicama u Europi, Africi i na Bliskom istoku.

Obje su tvrtke imale za cilj razviti poboljšanu digitalnu podršku liječnicima tijekom zahvata na pacijentima sa srčanim problemima u stvarnom vremenu, na daljinu i digitalizirano. Uz mogućnost vizualizacije i analize pomoći liječniku daljinska podrška u stvarnom vremenu može se pružiti kao u interakciji licem u lice. Sustav će također podržati obuku drugih tehničara i liječnika.

Izvor: Telefonica

Zahvaljujući 5G povezivosti bit će moguće daljinski upravljati dijagnostičkom opremom tijekom zahvata i na taj način podržati medicinski tim u stvarnom vremenu zahvaljujući mogućnosti prijenosa velikih količina podataka i njihovoj niskoj latenciji.

Ovo će rješenje pomoći optimizirati zdravstvene procese olakšavajući daljinsku intervenciju stručnih stručnjaka, izbjegavajući nepotrebna putovanja i tako doprijeti do većeg broja bolnica. Ovakva rješenja omogućuju optimizaciju znanja stručnjaka na terenu, uklanjanje geografskih barijera i povećanje njihove dostupnosti, a sve to pomaže u boljim ishodima za pacijente.

Izvor: Shutterstock

Telefónica España doprinijet će svojim iskustvom u razvoju tehnoloških rješenja u području e-zdravlja i implementirati sustav daljinskog upravljanja za uređaje za upravljanje srčanim ritmom i elektrofiziološke uređaje i sustave u Bostonskom znanstvenom centru za daljinsku podršku.