BOLJE ZDRAVSTVO

EHZZO: Bolja organizacija i dostupnost zdravstvene zaštite

Autor Krunoslav Ćosić

Projekt je vrijedan gotovo 115 milijuna kuna

Izvor: Atos

Na razvoju projekta eHZZO zajednički će u sljedećih 19 mjeseci raditi Atos Hrvatska i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO).

Cilj je uz novi središnji IT sustav HZZO-a povećati učinkovitost i transparentnost cjelokupnog zdravstvenog sustava, omogućiti digitalnu razmjenu podataka s nacionalnim i međunarodnim institucijama te interoperabilnost na svim razinama.

Sustav HZZO-a sadrži podatke o osiguranim osobama i troškovima pružanja zdravstvene zaštite pacijentima te predstavlja glavni izvor podataka za procese planiranja zdravstvenog sustava Republike Hrvatske. Doprinijet će efikasnijem upravljanju i nadzoru unutar zdravstvenog sustava, a posebno financijskih sredstava.

Izvor: Atos

Projekt e-HZZO dobio je 114.705.882 kuna iz Fonda za regionalni razvoj, od čega EU bespovratno sufinancira 85% ukupne vrijednosti projekta dok će nacionalno sufinanciranje iznositi 15%. Cilj projekta je ostvariti temelje za modernizaciju, proširenje i implementaciju novih poslovnih IT sustava HZZO-a te uvesti učinkovitiji i kvalitetniji nadzor kao i upravljanje zdravstvenim sustavom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI