ZDRAVLJE I LJEPOTA

AKO VAS BOLE NOGE Pružite im jedinstveni odmor i masažu

Autor Dijana Kaćanski

Ponekad u žurbi zaboravimo da posebno noge žena trpe veliko opterećenje, imamo izvrsno rješenje

Izvor: Jacques Alexandre / Alexandre Jacques / Profimedia

Svaka pripadnica ljepšeg spola osobito ako ima i obitelj, s početkom školske godine i nakon povratka s godišnjeg odmora svaki dan napravi bezbroj koraka u okviru svog doma, a to je često pogubno za njezine noge.

Brojne dame imaju probleme s venama na nogama pa se njima osim dugih šetnji po lagano nakošenoj površini, reducirani broj stajanja i kretanja po kući redovito preporučuje odmor i masaža nogu.

A postoje i brojna radna mjesta koja u svom opisu podrazumijevaju višesatna stajanja pa noge nakon radnog vremena trebaju posebnu njegu i odmor.

Izvor: amazon

Pribrojimo li tome da je svako stopalo prava mala karta točaka koje su povezane s određenim organima u tijelu, važnost masaže stopala u svrhu uklanjanja problema postaje još važnija.

Noge trebaju relaksaciju i oporavak ne samo zbog bolova u nogama već i kao preventiva za buduće vrijeme, a ne zanemarimo pri tome i brigu za ljepotu nogu.

Masaža je 3.000 godina pr.Kr. prvotno nastala u Kini, dok je kasnije dodatno razvijana u Japanu. Iz tog razdoblja potječe i „shiatsu” masaža. Prema nekim starim zapisima masaža nogu spominje se još 2.300 godina pr.Kr. u Egiptu, a prakticirala se i u staroj Grčkoj i Rimu.

Izvor: Chris Rout / Alamy / Alamy / Profimedia

Nakon više stoljeća u kojima se ne spominje, masaža se opet s početkom renesanse počela primjenjivati i širiti zbog pozitivnih terapijskih rezultata. Od tada pa sve do danas masaža je dosta rasprostranjena i korisna.

Ukoliko su vam noge na kraju dana umorne ili otečene i ukoliko to nije veći zdravstveni problem, razmislite o pametnoj kupnji kvalitetnog masažera za noge s cijenom oko 250 eura koji će vaše noge osloboditi umora i pružiti im SPA tretman.

Masažer ergonomskog dizajna sa sklopivim dijelom neće izmasirati samo vaša stopala kao brojni uređaji na tržištu već će u isto vrijeme masirati i noge.

Postizanje multifunkcionalnog doživljaja masaže odvija se putem gnječenja i masaže valjkom za stopala, zatim masažom kucanja po petama, potpunom kompresijskom terapijom i umirujućoj terapiji grijanjem.

Prednost je ovog masažera jer može pružiti samo masažu stopala, a nakon što se gornji dio podigne za 90°, masažu možete pružiti i svojim nogama.

Zato na kraju svakog dana pružite svojim nogama odmor i masažu, osjećat ćete se bolje, a vaše noge će izgledati ljepše.