OPPO I ONEPLUS

POSTAJU JEDNA KOMPANIJA  Spajaju se dva branda pametnih telefona

Autor Krunoslav Ćosić

Kompanije će, kako navode u zajedničkom priopćenju, raditi na daljnjoj integraciji i dijelit će iste resurse

Izvor: Stefan Stojanović

Pet mjeseci nakon što su spojili timove za istraživanje i razvij Oppo i OnePlus se i službeno spajaju, kao kompanije. OnePlus će i dalje poslovati neovisno, ali više neće imati potpuno samostalne projekte te će o njima od sada odlučivati i Oppo, kroz patente, tehnologije, lanac nabave te u drugim segmentima.

Međutim, u OnePlus kompaniji tvrde da će ovo spajanje omogućiti tom brendu bolje uređaje koji će imati više mogućnosti i radit će još moćnije. Također, OnePlus tvrdi da će sa softverske strane biti još brži i da će spajanje s Oppo timom omogućiti brža ažuriranja sustava te mjesečne i povremene zakrpe.

Izvor: Stefan Stojanović

Prvi konkretni potezi nove, "spojene kompanije" bit će stari modeli u novom ruhu i pod novim nazivom - OnePlus Nord 2 će postati Realme X9 Pro dok će OnePlus Nord N100 postati Oppo A53. Za sada nema više podataka o tome kako će točno funkcionirati OnePlus-Oppo kompanija niti koje divizije će se prve spojiti.

Ne očekujemo drastične poteze niti radikalne promjene. Podsjećamo da je i Realme brend telefona također pod Oppo krovom pa sad kompanija ima tri vrlo zanimljiva i prilično šarolika brenda telefona. BBK Electronic je inače vlasnik Oppo, Realme, OnePlus i Vivo brendova.

Izvor: Shutterstock