NEDOSTAJU SVIMA

ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Kakva je veza između automobila i čipova

Autor Igor Martić

Nije samo automobilska industrija gladna mikročipova, ali ćemo se usredotočiti na njih

Izvor: Profimedia

Nedostatak čipova odnosno poluvodiča zahvatio je cijeli svijet – kasne isporuke igraćih konzola PlayStation 5, neizvjesno je hoće li u kolovozu Samsung predstaviti Galaxy Note21 seriju, neizvjesno je kad će jučer po prvi put pokazani Huawei P50 vidjeti svjetlo dana…

Tijekom prve faze epidemije koronavirusa mnogi su tvornički pogoni zaustavljeni, a paralelno je porasla potražnja za malenim čipovima u kojima se nalaze milijarde tranzistora sposobnih obavljati milijune operacija u sekundi. Mnogi sve češće trebaju dodatni uređaj, zbog rada od kuće. Djeca se (sve) više igraju kod kuće. Elektronika i digitalne usluge postale su izuzetno tražene.

Zavirit ćemo malo dublje u tu tematiku, članak slijedi već poslije ponoći na Smartlife.hr, a do tada proučite uvjete javnog poziva za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila – možda razmišljate o kupnji električnog ili plug-in hibridnog vozila, uz koji ćete štedjeti. Ako se pri tome susretnete s pojmom odustatnina, mi donosimo značenje te riječi koja se ne koristi baš često.