VELIKI PROJEKT

STATE OF THE ART: Pogledajte kako će izgledati Rimčev kampus

Autor Ivan Vukić

Izgleda kao pravo umjetničko djelo – Rimac Automobili predstavili kako će izgledati njihov budući kampus

Izvor: Rimac Automobili

U kampusu u Svetoj Nedelji pored Zagreba nalazit će se testna staza, prostor za smještaj (gostiju), a najavljen je i muzej. Nakon strateškog partnerstva s Hyundai-Kia i Porsche, Rimac Automobili nastavljaju sa širenjem kako bi se na jednom mjestu proizvodile komponente za električne automobile. Trenutno u Rimčevoj tvrtki radi oko 1000 ljudi, a kampus će moći primiti više od 2500 zaposlenih.

Dizajn kampusa koji gledate potpisuje hrvatska arhitektonska tvrtka 3LHD, a kroz arhitekturu će se predstaviti duh marke koju je Mate Rimac pokrenuo prije više od jednog desetljeća. Novi kompleks bit će međunarodna baza za istraživanje, razvoj i proizvodnju prototipova, projekata manjeg obima te masovne proizvodnje vlastitih pogonskih sklopova i sustava baterija visokih performansi koje će se koristiti za mnoge svjetske automobilske tvrtke.

Rimac Campus Explained
Izvor: Youtube

Nova lokacija smještena je samo nekoliko kilometara od Rimčeve kuće te zauzima površinu od 200.000 m2, a na njoj će biti izgrađen kompleks od 100.000 m2. Dovršetak projketa Rimac Campus planiran je u 2023. godini, a koštat će više od 200 milijuna eura.