Reorganizacija

SLIJEDE SPAJANJA JEDINICA Samsung će restrukturirati mobilnu jedinicu

Cilj je poboljšati sinergiju i ubrzati razvoj novih proizvoda

Izvor: JSMimages / Alamy / Alamy / Profimedia

Elektronički div najavljuje novu strukturu kojom će se objediniti Samsungove IT i mobilne komunikacije i potrošačka elektronika u jednu jedinicu pod nazivom SET Division.

SET odjel će voditi novopromaknuti potpredsjednik i suizvršni direktor tvrtke Samsung Electronics Jong-Hee Han. Prethodno je bio voditelj poslovanja sa zaslonima. Uz nove su-izvršne direktore, Samsung Electronics je imenovao novog financijskog direktora, Hark Kyu Parka, koji je prethodno bio šef ureda za korporativno upravljanje u odjelu za poluvodiče.

The Korea Herald je izvijestio, a prenosi Mobile World Live, da će trenutni financijski direktor Choi Yoon-ho postati izvršni direktor Samsungovog odjela za baterije SDI.

U obrazloženju se detaljno opisuju razlozi stvaranje SET odjela - Samsungu će kombinirana jedinica omogućiti stvaranje diferenciranih proizvoda i usluga usmjerenih na korisničko iskustvo. Dodaje se da će novi upravljački tim, suočeni s "pojačavanjem globalne konkurencije", voditi kompaniju u nove promjene. U 2022. godine uslijedit će objava daljnjih reorganizacija i restrukturiranja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI