DALJNJA DIGITALIZACIJA

ERICSSONOVA 5G MREŽNA TEHNOLOGIJA: Poboljšat će pristup internetu

Autor Krunoslav Ćosić

Hrvatski Telekom i Ericsson Nikola Tesla nastavljaju suradnju u području 5G radijske mreže

Izvor: Hrvatski Telekom

Novopotpisani ugovor omogućit će do 2027. godine Hrvatskom Telekomu radijski dio mobilne mreže (RAN), čime se nastavlja implementacija Ericssonove 5G mrežne tehnologije u mrežu HT-a, uključujući najnovije proizvode i rješenja Ericssonovog radio sustava.

Uspješna suradnja HT-a i ENT-a usmjerena na uvođenje 5G standarda u mobilnu mrežu Hrvatskog Telekoma započela je još 2018. godine i rezultirala je nizom prvih i jedinstvenih 5G postignuća na hrvatskom tržištu.

Zahvaljujući najmodernijoj Ericssonovoj 5G tehnologiji Hrvatski Telekom će dodatno poboljšati kvalitetu usluge pristupa internetu i mobilnim aplikacijama za svoje korisnike te otvoriti novi prostor za uvođenje naprednih digitalnih rješenja poput nadopunjene stvarnosti, robotike, tzv. “digitalnih blizanaca” (digital twins) i sličnih rješenja.

Izvor: Hrvatski Telekom

Zahvaljujući partnerstvu HT će osigurati ključnu platformu za ubrzanu nacionalnu digitalizaciju i društveni napredak te daljnju digitalizaciju hrvatskog gospodarstva i društva što je u skladu s nacionalnim i europskim ciljevima digitalne agende.

„Vodeća mreža je preduvjet vodećeg korisničkog iskustva na tržištu. U tom smislu kontinuirano ostvarujemo najveća financijska ulaganja na tržištu, kako u optičku tako i u 5G mrežu širom Hrvatske. Nastavak suradnje s ENT predstavlja dodatnu potvrdu i predanost našem strateškom usmjerenju da našim privatnim i poslovnim korisnicima osiguramo najbolju digitalnu infrastrukturu na tržištu”, zaključio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.