AI TEHNOLOGIJE

U DUBAIJU: Nokia će izgraditi laboratorij za inovacije

Autor Davor Dakić

Nokia ima velike planove na tržištu Bliskog istoka te u Africi

Izvor: Nokia

Nokia je predstavila planove za otvaranje laboratorija za inovacije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. To je dio širih ambicija produbljivanja svog RAN poslovanja u oblaku na Bliskom istoku i u Africi. Istovremeno, kompanija potiče usvajanje umjetne inteligencije i drugih tehnologija u cijeloj regiji.

Novi će laboratorij nadopuniti postojeću suradnju s Dell Technologies i Hewlett Packard Enterprise (HPE) kako bi razvili nove inovacije oko cloud RAN-a i kako bi se ojačao vlastiti portfelj ukazujući na svoj anyRAN softver koji je kompatibilan s bilo kojim cloud poslužiteljem ili hardverom.

U planu je kombiniranje Nokijinog softvera s Dell-ovom platformom u oblaku kako bi se poboljšale performanse otvorenih mrežnih arhitektura kao i implementacija HPE-ovog hardvera za Nokijine akceleratorske kartice.

Izvor: Nokia

Tibor Fabry-Asztalos, viši potpredsjednik za inženjering razvoja proizvoda i telekomunikacijske sustave u Dellu, rekao je da će partnerstvo pomoći "mrežnim operatorima da se digitalno transformiraju i brzo donesu inovativna rješenja koja donose prihod na tržište".

Nokia je dodala da će surađivati s drugim vodećim hiperskalerima na tržištu kako bi potaknula "fleksibilnost izbora dobavljača tehnologije i radnih okruženja", prenosi Mobile World Live.

Postrojenje u Dubaiju također će biti usmjereno na nove slučajeve upotrebe oko pametne i povezane industrije, a Nokia je izjavila da njezina platforma MX Industrial Edge može pomoći lokalnim poduzećima pri ubrzanom prijelazu na industriju 4.0.

Optimizacija mreže korištenjem umjetne inteligencije i strojnog učenja također će biti ključni fokus u laboratoriju.

Izvor: Nokia