NOVO RJEŠENJE

FOXCONN DOVODI 'SVJEŽU KRV': Hoće li uspjeti zadovoljiti Apple?

Autor Davor Dakić

Nakon usporavanja proizvodnje na čelo iPhone jedinice dolazi novi čovjek

Izvor: Shutterstock

Proizvođač Appleovih iPhonea, kineski Hon Hai Precision (Foxconn), imenovao je višeg voditelja projekta da vodi golemi posao sastavljanja iPhonea, a koji je bio pogođen prekidom proizvodnje u Kini u posljednjem kvartalu 2022.

Cilj je diverzificirati lanac opskrbe, izvijestio je Bloomberg, a prenosi Mobile World Live. Michael Chiang, viši voditelj projekta uvođenja novih proizvoda u Foxconnu, zamijenit će veterana Wang Charng-yanga, koji će ostati član uprave.

Nagli porast slučajeva Covid-19 (koronavirus) u najvećem pogonu za sklapanje iPhonea u Kini i rašireni prosvjedi zbog radnih uvjeta usporili su proizvodnju iPhonea u posljednjem kvartalu.

Izvor: Shutterstock

Foxconnov najveći klijent je Apple koji želi da se dio proizvodnje preseli iz Kine, a The Wall Street Journal izvještava kako američka tvrtka također želi smanjiti svoju ovisnost o ovoj tvornici širenjem posla među većom bazom dobavljača.

Apple je navodno ubrzao prebacivanje dijelova proizvodnje pametnog telefona iPhone iz Kine u Indiju. Foxconn je objavio sporiji rast prihoda u četvrtom tromjesečju 2022. i odbio je objaviti prognozu za tekuće tromjesečje.

Izvor: Shutterstock

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI