KORISNA USLUGA

ASSET RECOVERY SERVICES: Program za održivo odlaganje tehnologije

Autor Krunoslav Ćosić

I sigurnost je uključena u program koji Dell nudi svojim partnerima

Izvor: Dell Technologies

Kroz Asset Recovery Services Dell Technologies pomaže u odgovornom odlaganju IT opreme. Ovaj program koristi kompanijama svih veličina, ne zahtijeva minimalne uvjete i komponente te se može koristiti bez obzira na to je li radna snaga tvrtke centralizirana na lokaciji ili remote.

U sklopu toga Dell obrađuje svaki logistički detalj – od preuzimanja uređaja pa sve do izrade finalnog izvještaja – a cijelim se procesom upravlja putem TechDirect digitalne platforme za pregled i kontrolu u stvarnom vremenu.

„Kako globalna populacija nastavlja rasti, s više ljudi raste i potrošnja proizvoda, uključujući elektroniku. To pridonosi zabrinutostima povezanim s e-otpadom, koji je postao jedan od najbrže rastućih tokova otpada u svijetu. Usvajanje kružnog gospodarstva ključni je poslovni model za našu zajedničku budućnost. Poduzeća mogu utjecati na promjenu prihvaćanjem strategije raspolaganja imovinom koja je osmišljena kako bi pomogla smanjiti i ponovno upotrijebiti e-otpad s ciljem sprječavanja njegovog odlaska na odlagalište te produljenjem vijeka trajanja proizvoda i materijala“, rekla je Cheryl Cook, viša potpredsjednica u tvrtki Dell Technologies.

Izvor: Dell Technologies

Nedavna Forrester studija otkrila je da 84% ispitanika tvrdi da je smanjenje e-otpada glavni prioritet tijekom odluke o nabavi IT opreme. Ponuda prikladnih i jednostavnih rješenja za povlačenje stare IT opreme ključna je za ovu inicijativu, a Dell Technologies svojim partnerima nudi Asset Recovery Services program koji je upravo to – praktično i jednostavno.

Trenutno dostupni za preprodaju putem channela na 36 lokacija, Dell ovlašteni pružatelji rješenja imaju dozvolu iskoristiti Asset Recovery Services program kao svoje besprijekorno end-to-end rješenje za odlaganje imovine.

Usluge se odnose na bilo koji brend prijenosnih računala, stolnih računala, poslužitelja, perifernih uređaja ili dodataka te pružaju partnerima i njihovim klijentima sigurniji i odgovorniji način za odlaganje stare IT opreme.

Izvor: Jurgita Vaicikeviciene / Alamy / Alamy / Profimedia

Također, Dell preuzima odgovornost za cijeli proces i logistiku, uključujući preuzimanje, zaštitu i sanitaciju podataka, procjenu vrijednosti opreme pa čak i izradu finalnog izvještaja. Sve to se može upravljati putem samoposlužnog TechDirect portala za pregled i kontrolu u stvarnom vremenu.

Kroz svoje kolektivne programe odlaganja tvrtka Dell odložila je više od 2,6 milijardi funti rabljene elektronike na globalnoj razini od 2007. godine. U prošloj godini, povećali su postotak vraćenih proizvoda za ponovnu upotrebu ili recikliranje za čak 26% (Dell Technologies’ FY22 ESG Report).

Asset Recovery Services program partnerima omogućuje:

• Fleksibilne opcije za upravljanje klijentima s više razina dopuštenja, on-demand izvještaje i siguran prijenos vrijednosti
• Pristup procjenama u stvarnom vremenu za evaluaciju vrijednosti u samo nekoliko klikova prije naručivanja, uz mogućnost odabira kako i kada raspodijeliti vrijednost
• Povećani potencijal zarade putem rabata i kredita za prihode na različitim razinama
• Sposobnost da se posvete vlastitim ciljevima održivosti i ciljevima svojih kupaca, pridonoseći većem kružnom gospodarstvu.