Boston Consulting

POTVRĐENO! Xiaomi je jedna od najinovativnijih kompanija u 2022.

Autor Krunoslav Ćosić

Xiaomi je uvršten na listu „BCG Most Innovative Companies“

Izvor: Xiaomi

Lista ocjenjuje izvedbu kompanije u četiri kategorije: globalno razmišljanje, stav kolega u industriji, poremećaji u industriji te vrijednost stvaranja. Temelji se na anketi provedenoj u prosincu 2021. i siječnju 2022. na uzorku od više od 1500 globalnih direktora inovacija.

„BCG Most Innovative Companies“ je lista najinovativnijih tvrtki, a godišnja izvješće o inovacijama objavljuju se od 2003. godine. Na popisu za 2022. navedeni su i Microsoft, Alphabet, IBM, Pfizer, Tencent te brojne druge kompanije. Iza Huaweija su kompanije poput eBay, SAP, Intel, ByteDance, Philips, Panasonic, Coca-Cola.

Oznaka Boston Consulting Group (BCG) prepoznaje Xiaomijevu predanost u slijeđenju tehnoloških inovacija i jačanju istraživačkih i razvojnih sposobnosti. U drugom tromjesečju 2022. ulaganja kompanije u istraživanje i razvoj dosegnuli su 3,8 milijardi RMB, što iznosi povećanje od 22,8% u odnosu na godinu ranije.

Izvor: Bcg.com

Na Xiaomijevom događanju predstavljanja novih proizvoda u kolovozu Lei Jun, osnivač, predsjednik i izvršni direktor kompanije Xiaomi Group rekao je kako su Xiaomijeva ulaganja u istraživanje i razvoj od 2017. porasla ukupnom godišnjom stopom rasta od 39,7% te da očekuje kako će u 2022. ulaganja dosegnuti 17 milijardi RMB, a u narednih pet godina 100 milijardi RMB.

Lei Jun, Xiaomi
Izvor: Shutterstock

Xiaomi gradi tehnološku ekosferu koja se neprestano širi i obuhvaća područja pametnih telefona, nosivih uređaja, pametnih kuća, pametne proizvodnje, pametnih električnih vozila i bioničkih robota kako bi bolje povezivao ljude sa svijetom oko njih i njihove živote učinio još boljima.

Izvor: Xiaomi

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI