Ren Zhengfei

HUAWEI POZIVA SVOJE DJELATNIKE: Rad u načinu preživljavanja

Autor Krunoslav Ćosić

Generalni direktor Huaweija poziva na fokusiranje na profit dok istovremeno prijeti recesija

Izvor: Shutterstock

Osnivač i izvršni direktor Huaweija Ren Zhengfei pozvao je 195.000 zaposlenika tvrtke da u sljedeće tri godine prijeđu u način preživljavanja radeći na poboljšanju profita i povećanju novčanog toka, izvijestio je Yicai Global.

U internoj obavijesti Ren je predvidio da će se globalno gospodarstvo suočiti s recesijom koja će smanjiti potrošnju, navodi novinska kuća. Kako bi se pripremili za pad Huawei zatvara sve marginalne poslovne jedinice i odustaje od svoje dugotrajne politike povećanja učinkovitosti izgradnjom razmjera u novim inicijativama, što bi moglo zahtijevati povlačenje s nekih prekomorskih tržišta, napisao je Yicai Global.

Ren Zhengfei, Huawei
Izvor: Huawei

Ren je navodno izjavio da se Huaweijev fokus mora prebaciti s traženja povećanja na profit i novčani tok, piše Mobile World Live. Poruka dolazi manje od dva tjedna nakon što je tvrtka izvijestila da joj je profitna marža pala s 9,8 posto na 5 posto, a pad prihoda usporen tijekom prve polovine 2022. godine.

Budući da je Huaweijeva mrežna oprema zabranjena u nekim zemljama, a skupini tvrtkinih potrošačkih proizvoda blokiran uvoz nekih komponenti i softvera, okrenuli su se sektorima u nastajanju kako bi se potaknuo rast.

U protekle dvije godine Huawei je uložio velika sredstva u računalstvo u oblaku, inteligentne automobilske usluge i digitalnu energiju.

Izvor: Shutterstock

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI