IPHONE JE TRAŽEN

APPLE OBJAVLJUJE POSLOVNE REZULTATE: Rekordni prihodi

Autor Ivan Vukić

Treće tromjesečje fiskalne 2022. završilo je 25. lipnja 2022.

Izvor: SONNY DICKSON

Apple je objavio financijske rezultate za svoje treće tromjesečje koje traje tijekom kalendarskog drugog tromjesečja u godini. Kompanija je objavila rekordne prihode u kvartalu u lipnju od 83 milijarde dolara, što je 2 posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine Kvartalna zarada po dionici je 1,20 dolara.

"Rekordni rezultati ovog tromjesečja govore o Appleovim stalnim naporima za inovacijama, unaprjeđenju novih mogućnosti i obogaćivanju života naših kupaca", rekao je Tim Cook, Appleov CEO. “Kao i uvijek, prednjačimo sa svojim vrijednostima i izražavamo ih u svemu što gradimo, od novih značajki koje su dizajnirane za zaštitu privatnosti i sigurnosti korisnika do alata koji će poboljšati pristupačnost, što je dio naše dugogodišnje predanosti stvaranju proizvoda za svakoga.”

Tim Cook, Apple
Izvor: Andrew H. Walker / Shutterstock Editorial / Profimedia

Postavili su rekord prihoda u tromjesečju, a instalirana baza aktivnih uređaja dosegla je rekord svih vremena u svakom geografskom segmentu i kategoriji proizvoda, rekao je Luca Maestri, Appleov financijski direktor te dodao: "Tijekom tromjesečja generirali smo gotovo 23 milijarde dolara u operativnom novčanom toku, vratili više od 28 milijardi dolara našim dioničarima i nastavili ulagati u naše dugoročne planove rasta."

Upravni odbor Applea proglasio je novčanu dividendu od 0,23 USD po dionici običnih dionica Društva. Dividenda se isplaćuje 11. kolovoza 2022. dioničarima koji su bili u evidenciji zaključno s radom 8. kolovoza 2022.

Izvor: Apple

Cook je pohvalio uspjeh modela iPhonea 13 jer je prodaja pametnih telefona porasla 3 posto na rekordnih 40,7 milijardi dolara. Prodaja Mac računala donijela je 7,3 milijarde dolara, što je 10-ak posto slabiji rezultat nego u godini prije. Apple iPad je donio 7,2 milijarde dolara (7,3 milijarde dolara u Q3 2021. godine).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI