DIONIČARI SU SRETNI

APPLE U PRETHODNOM TROMJESEČJU: Prihodi su porasli za 9 posto

Autor Igor Martić

Za Apple je završilo drugo poslovno tromjesečje (ustvari, to je prvo kalendarsko tromjesečje)

Izvor: Shutterstock

Apple je objavio financijske rezultate za drugo tromjesečje fiskalne 2022. koje je završilo 26. ožujka 2022. Tvrtka je objavila rekord prihoda u ožujku od 97,3 milijarde dolara, 9 posto više u odnosu na prethodnu godinu, i tromjesečnu zaradu po dionici od 1,52 dolara.

"Rekordni rezultati u ovom tromjesečju dokaz su nemilosrdne usredotočenosti Applea na inovacije i naše sposobnosti da stvorimo najbolje proizvode i usluge na svijetu. Oduševljeni smo sa snažnim odgovorom kupaca na naše nove proizvode kao i napredak koji postižemo kako bismo postali ugljično neutralni u našem opskrbnom lancu i našim proizvodima do 2030. Predani smo, kao i uvijek, biti snaga za dobro u svijetu – i u onome što stvaramo i u onome što ostavljamo iza sebe”, rekao je Tim Cook, Appleov izvršni direktor.

Tim Cook
Izvor: Shutterstock

U Appleu su vrlo zadovoljni rekordnim poslovnim rezultatima za ožujak jer su postavili rekord svih vremena za usluge i tromjesečni rekord prihoda za iPhone, Mac i nosive uređaje, dom i dodatnu opremu.

Snažan operativni učinak generirao je više od 28 milijardi dolara operativnog novčanog toka i omogućio vraćanje gotovo 27 milijardi dolara Appleovim dioničarima tijekom tromjesečja. Appleov upravni odbor proglasio je novčanu dividendu od 0,23 dolara po dionici običnih dionica tvrtke, što je povećanje od 5 posto.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI