umjetna inteligencija

EDGE TEHNOLOGIJA ZA TRGOVCE: Jednostavnije poslovanje, veća fleksibilnost

Autor Krunoslav Ćosić

Dell Technologies donosi nova rješenja i inovacije za industriju trgovine

Izvor: Dell Technologies

Uz Dell Validated Design for Retail Edge trgovcima će biti pojednostavljena edge infrastruktura te će im omogućiti pokretanje nove aplikacije za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Rješenje pojednostavljuje i konsolidira maloprodajnu infrastrukturu i aplikacije na jedan infrastrukturni stog za učinkovitu implementaciju, upravljanje i podršku.

S integracijom VMware Edge Compute Stack rješenje pruža trgovcima jedinstven pogled upravljanja edge IT-om za praćenje funkcionalnosti sustava na svim maloprodajnim lokacijama, izgradnju i upravljanje edge aplikacijama te pomoć u sigurnom skaliranju na dodatna mjesta.

Izvor: Dell Technologies

Aplikacije temeljene na umjetnoj inteligenciji pomažu trgovcima da koriste uvide u podatke kako bi poboljšali iskustvo kupnje u trgovini. Poboljšanja, nastala suradnjom s tvrtkom Deep North i njezinom inteligentnom video analitičkom platformom, odnose se na optimizaciju plasmana proizvoda, sprječavanje gubitka proizvoda, praćenje zaliha, pomaganje kupcima da izbjegnu dugu naplatu i redove te preusmjeravanje zaposlenika tamo gdje u trgovini mogu biti od najveće pomoći.

Trgovci na malo imaju jednu priliku za stvaranje pozitivnog iskustva u trgovini, a to moraju uskladiti s osiguravanjem zaliha, zdravlja svojih zaposlenika i kupaca, sigurnosti trgovine i više. Uz Dellova edge rješenja imat će brži i lakši pristup uvidima u stvarnom vremenu, smatraju u IDC-ju.

Izvor: Dell Technologies

Trgovci su u potrazi za vrhunskim tehnologijama kako bi bili u korak s potrebama industrije u stvaranju kvalitetnijeg korisničkog iskustva. To se događa pri preuzimanju namirnica, prodaji, beskontaktnoj naplati.

Nedavna studija koju je proveo 451 Research, dio tvrtke S&P Global Market Intelligence, a koju je naručio Dell, pokazala je da će se rast nastaviti s 77% predstavnika trgovačke industrije koji očekuju značajno povećanje primjene edge rješenja u sljedeće dvije godine. Međutim, bez holističkog pristupa, nove tehnologije na širokim geografskim područjima i lokacijama mogu dovesti do složenih i
izoliranih rješenja koja povećavaju troškove upravljanja IT-om trgovca.

Izvor: Dell Technologies

Novost je i Dell Technologies 4.0 Enterprise SONiC Distribution za pojednostavljeno poslovanje, veću fleksibilnost i prošireni kontinuitet poslovanja i mogućnosti oporavka od katastrofe. To je skalabilan i agilan mrežni operativni sustav otvorenog koda.

Sada se proteže od podatkovnih centara do edge rješenja. S mrežnim prekidačima koji se mogu povezati na više mjesta, korisnici mogu implementirati, upravljati i nadzirati svoje edge lokacije pomoću već poznatih alata u sklopu podatkovnog centra.

Uz besprijekornu mrežnu integraciju koju SONiC 4.0 pruža trgovci na malo mogu lakše upravljati svojom infrastrukturom od svog podatkovnog centra do maloprodajnih trgovina i drugih edge lokacija putem jedinstvene, objedinjene strukture.