LAKŠE PRAĆENJE

NARUČILI STE POŠILJKU ZA BLAGDANE: Pratite ju preko Gmaila

Autor Krunoslav Ćosić

Popularni Googleov mail klijent ima novu značajku

Izvor: Sorapop Udomsri / Panthermedia / Profimedia

Zvuči li vam ovaj scenarij poznato? Provodite sate i sate tražeći savršen dar za predstojeće blagdane krajem godine, kako ne biste ostavili sve za posljednji trenutak, pronalazite odličnu ponudu i naručite.

I dok čekate da vaš paket stigne na kraju ponavljate iste korake: tražite potvrdnu e-poštu u pristigloj pošti, pronalazite broj za praćenje i slijedite niz poveznica da vidite status isporuke.

Blagdanska sezona brzo dolazi pa neće proći dugo prije nego što se vaša pristigla pošta napuni s više potvrda o narudžbama i otpremi, brojevima za praćenje pa čak i povremenim obavijestima o kašnjenju.

Izvor: Google

Ove godine Gmail uvodi nove značajke koje će vam pomoći da uštedite vrijeme i ostanete u toku sa svim svojim pošiljkama. U nadolazećim tjednima Gmail će prikazati jednostavan, koristan prikaz informacija o praćenju paketa i dostavi izravno u vašu pristiglu poštu.

Za narudžbe s brojevima za praćenje Gmail će istaknuto prikazati vaš trenutni status isporuke u prikazu popisa pristigle pošte i na kartici sažetka na vrhu pojedinačne e-pošte. Praćenje paketa bit će dostupno kod većine velikih američkih prijevoznika i pružit će važne pojedinosti na prvi pogled kao što je procijenjeni datum dolaska i status - poput "Oznaka stvorena", "Stiže sutra" ili "Isporučeno danas".

Izvor: Google

Možete se uključiti u primanje ažuriranja praćenja paketa izravno iz pristigle pošte ili u postavkama Gmaila. Gmail će tada automatski potražiti statuse narudžbi pomoću vaših brojeva za praćenje i prikazati ih u vašoj pristigloj pošti. Možete se isključiti u bilo kojem trenutku putem postavki Gmaila.

Svi znamo kakav je osjećaj čekati na paket, a tek kad otkrijemo da kasni… U nadolazećim mjesecima Gmail će pomoći u otklanjanju dijela tog iznenađenja. Proaktivno će prikazati oznaku odgode i dovesti e-poštu na vrh pristigle pošte kako ne biste propustili nijedan trenutak (ili paket).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI