BOLJE SPRIJEČITI

ZAŠTITNE MASKE: Za novi iPhone 14 potrebna je i dobra zaštita

Autor Krunoslav Ćosić

Za vlasnike iPhone modela izuzetno je bitna i podrška za MagSafe bežično punjenje i razne dodatke

Izvor: Krunoslav Ćosić

Nova Apple iPhone 14 serija odnedavno je dostupna u prodaji, a posljednji model koji je stigao u prodaju je iPhone 14 Plus, za koji su kupci morali pričekati neko vrijeme u odnosu na ostale modele.

Nova iPhone 14 serija je skuplja u odnosu na iPhone 13 seriju, što je dodatni razlog za kvalitetnu i sigurnu zaštitu ukoliko telefon padne. Između velikog broja zaštitnih maski pronašli smo one koje udovoljavaju čak i vojnim standardima što se tiče otpornosti na udare.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Nemojte pri kupnji nove maske zanemariti niti zvuk koji će možda biti umanjen ukoliko je maska takve konfiguracije i kvalitete materijala. Možda će vam tipke uz novu masku biti teže dohvatljive i pretvrde pa ćete se mučiti s korištenjem svojeg pametnog telefona. I na kraju – provjerite što je s kompatibilnošću s Appleovim MagSafe standardom bežičnog punjenja. Dobro bi vam mogla doći i vezica s kojom možete telefon nositi na zapešću.

Catalyst Influence

Zaštitna maska je dostupna za sva četiri nova iPhone 14 modela, omogućuje odličnu zaštitu u slučaju udara telefona u tvrdu podlogu te je dizajnirana da uređaj preživi 2,5 puta veće padove nego što to zahtijevaju strogi MIL-STD-810G standardi – za pad s do 3 metra visine. Na četiri kuta nalazi se male rupice koje ublažavaju stres za uređaj, ukoliko dođe do pada. U iste rupice može se povezati vezica koja dolazi u pakiranju.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Maska nudi 30 posto glasniji zvuk nego slični modeli, ali i smanjenje pozadinske buke zahvaljujući izradi i teksturi. Ima i patentirani rotirajući prekidač za isključivanje zvuka. Catalyst Influence je kompatibilan s MagSafe, a birati možete između crne i prozirne boje. Istovremeno, uz ovu masku moći ćete koristiti i razne MagSafe dodatke.

Još je jedan detalj bitan – kakva je tekstura odnosno grip samog materijala dok nosite i držite telefon u ruci. Svakako nije svejedno ukoliko vam telefon klizi iz ruke ili čvrsto stoji, a može vam biti bitno i ostavljanje otisaka kojih nema na Catalyst Influence maskici. Ne zanemarite niti debljinu uređaja sa zaštitnom maskom kao i ukupnu masu.

I na kraju još jedan detalj treba istaknuti – zaštita rubova stražnje kamere je također bitna pa ako vam iPhone uz Catalyst Influence i sklizne na asfalt upravo će taj izdignuti dio oko ruba kamere spasiti cijeli uređaj od oštećenja. A neće vam smetati rubovi maske niti za zaštitu ekrana, ukoliko ju koristite.

Influence Case for iPhone 14
Izvor: Youtube

Catalyst Crux

Pad s tri metra visine izdržat će iPhone 14 uređaji ako su smješteni u zaštitnu masku Catalyst Crux koja također udovoljava vojnim standardima. Na maskici se ističu 33 posto širi uglovi koji su otporni na klizanje.

I na model Catalyst Crux za iPhone 14 se može spojiti vezica kako biste telefon imali na zapešću ruke dok hodate ili tipkate. Rupice su usput i „amortizeri“ za udarce, ukoliko do njih dođe. U crnoj boji maska ima iscrtane prepoznatljive MagSafe obrise što znači da se telefon može bežično brzo puniti. Podržava i spajanje raznih MagSafe dodataka dok je telefon smješten u zaštitno kućište.

Tekstura maske izrađene od izdržljivog, fleksibilnog TPU materijala sprječava klizanje telefona u ruci. Izrada je kvalitetna, sviđa nam se tanak dizajn koji ne podebljava sam telefon, a uz prethodno spomenutu izradu i sustave zaštite ne morate kupovati debelu zaštitu kako biste bili sigurni da će telefon izdržati pad.

Crux Cases for iPhone 14 Series
Izvor: Youtube