POSLASTICA!

NOVI LEGO SET: Igraća konzola Atari iz 1980-ih

Autor Krunoslav Ćosić

Set od 2532 dijela uključuje konzolu, joystick i patrone za igre

Izvor: Courtesy of LEGO/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Sjećate li se igraće konzole Atari koja je harala svijetom u 80-im godinama? Lego nas vraća u to vrijeme uz novi specijalni set koji uključuje patrone za igre za klasike Centipede, Asteroids i Adventure. Patrone se mogu pohraniti u kutiju i ugraditi u mini verzije igara. Osim toga, konzola uključuje prekidač za odabir televizora u boji ili crno-bijelog televizora.

Kazete za konzolu Atari 2600 VCS također se pretvaraju u malu scenu iz svake igre. Kada korisnici klizno otvore konzolu pojavljuje se skočna scena koja prikazuje mini figuru u Atari majici koja igra igre na konzoli u sobi obloženoj drvetom.

Izvor: Lego / Ferrari / Profimedia

Nostalgični Lego set Atari Video Computer System ide u prodaju 1. kolovoza 2022. i koštat će oko 240 eura. Lego Atari 2600 predstavljen je 1977. godine, a novi Lego set temelji se na reviziji s četiri prekidača koja je debitirala 1980. Izdanje novog Lego seta također dolazi u sklopu proslave 50. obljetnice Atarija.

Od iskustva raspakiranja do dodavanja posljednjeg komadića izgradnja ovog zamršenog kompleta evokativno je putovanje unutar sebe. Aktivirajte način izazova dok gradite vlastitu konzolu u obliku cigle i krenite na nostalgično putovanje otkrivajući značajke kao što je kontroler s joystickom koji se pomiče da biste dobili osjećaj kao nekada.

Graditelji i igrači podjednako će uživati u otvaranju prednje strane i otkrivanju skočne scene iz igraonice iz 80-ih, oživljavajući sjećanja na sate provedene pokušavajući postići novi najbolji rezultat.

Dugogodišnji obožavatelj Atarija Chris McVeigh o dizajnu kaže: “Atari 2600 bio je jedan od najupečatljivijih darova koje sam dobio kao dijete. Sjećam se kako sam sate i sate provodio ispred TV-a potpuno zadivljen što mogu igrati arkadne igre u vlastitom domu. Bilo je i toliko legendarnih naslova, uključujući Asteroide, Adventure i Centipede. Zbog toga je bilo tako nevjerojatno iskustvo spojiti dvije ikone, Atari i Lego, u ovom sjajnom setu. Nadamo se da će vas izrada ove klasične konzole vratiti u one mirne dane kada je šačica piksela značila svijet avanture.”

LEGO ATARI OFFICIAL REVEAL!
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI