NJEGA LICA

STIMULIRAJTE AKUPUNKTURNE TOČKE Toplom kamenom olovkom

Autor Dijana Kaćanski

Tradicionalna masaža toplim kamenom opušta i umanjuje bol, sada je moguće primijeniti je i na licu

Izvor: Aliexpress

Kraj ljeta svake godine donosi niz starih i novih obaveza pa nije čudno da naše tijelo i lice osjećaju napetost i treba im opuštanje. Kad je tijelo, a posebno lice i područje oko očiju oslobođeno grčenja, koža je čvršća, zdravija i ljepša.

Postoji niz tehnika u svrhu oslobađanja napetosti, jedna od njih je terapija toplim kamenom.

Izvor: Aliexpress

Masaža toplim kamenom nije novija stvar, prakticirale su je i drevne civilizacije za liječenje i terapiju. Poznata stara havajska masaža „Lomilomi” koristi ugrijano kamenje za bolju cirkulaciju i zacjeljivanje, a slični rituali bili su poznati u starim narodima na području Tihog oceana, slične prakse bile su poznate i u drevnoj Kini.

Na temeljima povijesnih praksi, u novije je vrijeme razvijen tretman Hot Stone, odnosno masaža toplim kamenom.

Iako se ova metoda može primijeniti na cijelo tijelo, sada je moguće na pametan način ovu tehniku primijeniti i na lice uz pomoć električne kamene olovke za lice po cijeni od oko 57 američkih dolara.

Izvor: Aliexpress

Ova olovka izrađena od prirodnog kamena i upotpunjena mahagonijem njeguje područje oko očiju ubrzavajući masažom cirkulaciju, ublažava umor i povećava apsorpciju proizvoda za njegu. Ujedno se smanjuju bore te posvjetljuju i smanjuju podočnjaci.

Masaža toplom olovkom za ljepše lice i svjež pogled provodi se pritiskom na točku malo iznad unutarnjeg kuta oka, djelovanjem od unutarnjeg prema vanjskom kutu oka s ponavljanjem 5 do 10 puta za lifting efekt, a isti broj ponavljanja vrijedi i za masažu krugova oko oka.

Uz zagrijavanje masažne olovke i pomicanje po licu u obliku slova Z poboljšava se cirkulacija, a redovitom upotrebom umanjuju se tamne mrlje i bore na licu te je koža ponovno podignuta i zategnuta.

Uz lice, masažna olovka se može upotrijebiti na akupunkturnim točkama na tijelu te tako ublažiti umor ili bol u mišićima. Ova masažna olovka se lako čisti i nije ju potrebno mijenjati dok njezina zaobljenost garantira nježnost prema osjetljivoj koži.

Ne dozvolite da vas užurbani život iznenadi već razmislite o opuštanju mišića i poboljšanju ili održavanju ljepote.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI