LJUBIM SLIKU SVOJU

TOLIKO VOLITE RADITI SELFIEJE? Nabavite vlastiti selfie printer

Živimo u digitalnom svijetu, ali možda neke uspomene ipak želite pretvoriti u analogne, kako bi bile za sva vremena

Izvor: Profimedia

Fotoaparat je zasigurno jedan od najboljih izuma u ljudskoj povijesti, odmah nakon ogledala (prethodno su ljudi sami sebe gledali u potoku). Zatim su došli mobiteli pa su od cca 2001. godine mobiteli dobili stražnju kameru sa samo 0,3 megapiksela.

U sljedećim godinama uslijedili su neki modeli mobitela s prednjim kamerama, ali one se baš i nisu koristile za selfie snimanje, jer to tada nikome nije padalo na pamet. Koristile su se za video telefoniju, odnosno bile su tome namijenjene, ali to tada nitko nije koristio.

I onda se prije desetak godina (u listopadu 2010. godine) pojavio Instagram; najprije na Apple iPhone telefonima, a puno kasnije i na Androidima (u travnju 2012.). Nakon samo dva mjeseca Instagram je imao milijun registriranih članova, 10 milijuna članova skupili su nakon samo godinu dana te milijardu korisnika u lipnju 2018.

Čim se pojavio, Instagram je ponudio objavu fotografija u omjeru 1:1, što je bilo neobično. Nakon početne rezolucije od samo 640 x 640 piksela, u 2015. godine povećali su rezoluciju na 1080 x 1080 piksela.

Izvor: Twitter

Instagram je pokrenuo pravu selfie revoluciju, naročito među mladima, a zasigurno je najpoznatiji selfie na svijetu onaj koji je na dodjeli Oscara u 2014. godini snimila Ellen DeGeneres. Na toj povijesnoj fotografiji nalaze se Meryl Streep, Brad Pitt, Julia Roberts, Jennifer Lawrence, Kevin Spacey dok je selfie okinuo Bradley Cooper. Detaljnije o "najboljem selfie ikad" pročitajte na Story.hr

Ako svaki dan snimate na desetke selfijea, možda neke od njih želite izraditi na papiru, ali vas ne veseli odlazak u foto studio, onda je najbolje rješenje vlastiti selfie printer (pisač). Iz jednog modela koji smo pronašli, Canon SELPHY Square QX10, izlaze kvadratne fotografije dimenzija 68 x 68 mm.

Izvor: Canon

Printer se spaja s pametnim telefonom, a proizvođač jamči da će ispisane fotografije potrajati do 100 godina. Sam printer nije velik niti težak – mase je 445 grama, dimenzije su mu 102 x 143 x 31 milimetar tako da ga možete ponijeti u park ili na zabavu jer ne treba dodatno napajanje. Prethodno nabavite 3 tinte u boji (žuta, cijan, magenta) i napunite bateriju printera. A printanje traje 43 sekunde.

Printer ima ugrađen Wi-Fi te se spaja s drugim uređajima bežično, a možete birati između četiri boje samog kućišta printera. Uz vaš stil.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI