GASTRONOMSKI UŽITAK

KLARSTEIN RACLETTE S ROŠTILJEM Savršen partner za uživanje

Autor Dijana Kaćanski

Hladniji dani popraćeni kišnim periodima tjeraju nas u sigurnost toplog doma gdje se možemo dobro zabaviti

Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

Nakon obavljanja svih dnevnih obaveza pripadnice ljepšeg spola nalaze vrijeme za odmor i uživanje, a kako su dani sve kraći, večeri hladnije i često popraćene kišom, zabavu je bolje organizirati u kućnoj atmosferi.

Jedan zanimljiv prijedlog za uživanje s prijateljima ili članovima obitelji u hladnim večerima dolazi iz Europe, sa skijaških područja švicarskih Alpa i ostalih skijališta.

Izvor: amazon

Riječ je o švicarskom jelu od sira raclette čija povijest donosi priču o švicarskim ovčarima koji su uz krumpire pečene na vatri i prisutnost sira koji se slučajno topio pa su ga sastrugali po krumpiru (na francuskom „racler” znači strugati), napravili vrhunski užitak.

Kako mjesto s otvorenom vatrom u današnje vrijeme nije moguće imati u kući ugođaj je dobro stvoriti pomoću modernih aparata koji se nude na tržištu pa je pametno razmisliti o višefunkcionalnom uređaju Klarstein Appenzell XL Raclette s roštiljem.

U ovom uređaju spaja se švicarska tradicija i tehnologija pa uz topljenje sira na dva nivoa ispod grijanog elementa od 600 W s podešavanjem visine i rotacije lako se može postići savršeni preljev od sira s kremastom konzistencijom.

Izvor: amazon

Uz topljenje sira (najbolje bi bilo nabaviti raclette sir), roštilj na vrhu ima neprijanjajuću ploču za roštilj pogodnu za pripremu krumpira, kobasica, povrća i svega što paše uz sir.

Toplinska snaga može se podesiti putem integriranog termostata za postizanje željene temperature, izrađen je od nehrđajućeg čelika kvalitetne izrade s dimenzijama 39 x 37,5 x 20,5 centimetara i težinom oko 5 kilograma te je čvrst i siguran za čestu upotrebu.

Uživajte u hladnim, vjetrovitim, kišovitim ili snježnim večerima uz gastronomsku švicarsku gozbu, pozovite prijateljice, prijatelje i obitelj pa uz dobro vino stvorite savršenu atmosferu i uživajte u mirisima topljenog sira.