UTIČNICE, ZRAK, KAMERA

PAMETNA RJEŠENJA: Kako umrežiti i osigurati svoj dom?

Autor Krunoslav Ćosić

Pametna kuća ili pametni dom omogućuju udobniji život, uz nadzor s bilo kojeg mjesta

Izvor: worldshop.eu

Zahvaljujući Smart Home tehnologijama i uređajima grijanje i rasvjeta postaju nam dostupni i s Arktika, uz pristup internetu. Pridonijet ćete i sigurnosti svoje kuće, a moći ćete olakšati te unaprijediti kućanske poslove. I imat ćete sve pod kontrolom.

Pri korištenju uređaja spojenih u pametni dom možete koristiti glasovne naredbe ili prste u aplikacijama, razne upravljačke module, pametni telefon ili tablet od kuće ili u pokretu. Istovremeno, možete štedjeti energiju i zadržati potpunu kontrolu.

Na svoj dom možete paziti i kada ste na odmoru zahvaljujući detektorima pokreta i raznim sigurnosnim sustavima. U nastavku donosimo neke od uređaja koje možete ugraditi kod kuće.

Technoline WL1020

Monitor kvalitete zraka košta 36 eura. Pomaže vam analizirati i procijeniti okolni zrak neovisno o vašoj osobnoj percepciji. Na temelju utvrđenih vrijednosti daje vam preporuke za djelovanje kako biste mogli brzo i primjereno reagirati na promjene kvalitete zraka.

Ugrađeni senzor kvalitete zraka 24 sata dnevno prati klimu u prostoriji, analizira koncentraciju onečišćujućih tvari i podsjeća vas da prozračite prostor u pravom trenutku. Omogućuje prikaz kvalitete zraka kroz pet simbola zvjezdica u jedanaest razina.

Ima bijelo pozadinsko osvjetljenje s preporukom za ventilaciju, mjerenje putem snažnog senzora miješanog plina (VOC), Prikaz unutarnje temperature, prikaz vlažnosti u zatvorenom prostoru, kvarcni sat, alarm s funkcijom odgode.

Ugrađen je indikator niske baterije, napaja se putem dvije AAA baterije, a napajanje je moguće i putem USB kabela. Ako koristite baterije imat ćete pristup nekima od funkcionalnosti: za vrijeme, temperaturu i vlagu.

Bosch Smart Home Eyes

Vanjska elegantna kamera košta 275 eura. Uz Bosch Smart Home Eyes uvijek ćete znati što se događa u vašem domu. Lako se montira na postojeće rasvjetno tijelo i tako služi i kao vanjska svjetiljka s ugodnim atmosferskim svjetlom i integriranim svjetlom koje reagira na kretanje.

Pomoću mobilne aplikacije možete koristiti kameru gdje god se nalazili. Koristi se i putem servisa Alexa, kroz glasovne kontrole kada ste kod kuće. Omogućuje oštre video slike i dvosmjernu audio značajku.

Zahvaljujući inteligentnim senzorima kamera i danju i noću snima samo relevantne incidente unutar raspona od deset metara i šalje Full HD videozapise na vaš pametni telefon. Integrirani zvučnik i mikrofon također omogućuju dvosmjernu komunikaciju između vašeg pametnog telefona i posjetitelja u vašoj kući.

Eve Energy Strip

Strujni razvodnik košta 99 eura te pazi na potrošnju energije. S Eve Energy Stripom možete kontrolirati tri utičnice neovisno jedna o drugoj putem aplikacije ili Apple Siri pomoćnika. Omogućeno je automatsko uključivanje i isključivanje raznih uređaja, uvijek uz pouzdanu zaštitu od prenapona, udara i vršnih napona.

Eve Energy Strip je pametni strujni razdjelnik s kvalitetnom konstrukcijom, elegantnim dizajnom i TÜV certifikatom. Funkcionalnosti su nadzor potrošnje i predviđanje troškova, pomaže u uštedi energije, ima aktivnu zaštitu od prenapona, udara i vršnih napona.

Jednostavno se postavlja uz konekciju WLAN-a, ima čvrsti aluminijski okvir, podržava Apple HomeKit te se napaja preko mrežnog kabela.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI