KOTLUŠA STUDIO

MODERNA I PAMETNA KUHINJA: Kuhali smo na inovativnim Samsung uređajima

Autor Krunoslav Ćosić

Proces kuhanja pratila je i prezentacija brojnih mogućnosti Samsungovih uređaja za pametnu kuhinju

Izvor: Samsung

Samsung je održao kreativnu kulinarsku radionicu u zagrebačkom studiju Kotluša, a okupljeni polaznici imali su priliku okušati se u pripremi poznatih korejskih specijaliteta i iz prve ruke doživjeti funkcionalnost i povezivost inovativnih Samsung uređaja kao što su pećnica Bespoke i indukcijska ploča za kuhanje dok su namirnice bile pohranjene u prostranom hladnjaku Bespoke.

Uz uređaje namijenjene kuhinji na radionici su polaznici imali priliku upoznati i najnoviji Samsung OLED televizor – revoluciju u segmentu tehnologije prikaza koji donosi brojne inovativne tehnologije za uživanje u multimedijalnim sadržajima gdje god u domu poželite pa i u kuhinji.

Izvor: Samsung

Voditelji Mihaela i Vedran sudionicima su kratko predstavili korejsku kulturu, tradiciju i način pripreme hrane. Recepti za pripremu bili su dostupni na Samsungovim tabletima i televizoru The Sero, a polaznicima su imali priliku kušati Kimchi buchimgae s umakom, tradicionalni korejski fermentirani kupus, uz osvježavajući koktel na bazi Sojua i tonika, ali i Churum Soju – omiljeni napitak brojnih Koreanaca.

Izvor: Samsung

Kako bi namirnice ostale svježe i ukusne pobrinuo se hladnjak Samsung Bespoke, sa svojim prostranim prostorom za pohranu i Optimal Fresh+ mogućnostima koje omogućavaju da namirnice ostanu svježe dulje, bez pada kvalitete. Prostrana Space Max unutrašnjost Bespoke hladnjaka pobrinula se da sve namirnice spremno dočekaju kuhanje, a našlo se mjesta i za staklenke Kimchia.

Izvor: Samsung

Glavno jelo bila je korejska pržena piletina u bao pecivima, jelo koje se sastoji od hrskavo pržene piletine poslužene u mekanom i pahuljastom pecivu poznatom kao bao. Samsung Bespoke pećnica bila je adut u pripremi ovog popularnog jela jer pruža impresivnu zapremninu od 76 litara, a opremljena je naprednim tehnologijama kao što su AirFry i Air Sous, za pripremu ukusnih jela uz pomoć vrućeg zraka, čime osigurava zdraviji pristup kuhanju sa smanjenom količinom ulja.

Tehnologija kuhanja i pečenja uz pomoć vrućeg zraka dostupna je u samoj pećnici, što znači da nema potrebe za dodatnim uređajima koji nepotrebno zauzimaju mjesto u kuhinji, a termometar koji je i više nego potreban za kontrolu optimalne temperature, također se nalazi u samoj pećnici.

Dual Cook Flex Steam revolucionarna je značajka koja omogućava podjelu kuhanja i time osigurava veću produktivnost, uz kuhanje na pari koje hranu čini sočnom. Ove značajke posebno su došle do izražaja baš kod pripreme piletine koja je bila gotova u trenu uz funkciju AirFry dok je para bila zaslužna za mekanu i podatnu teksturu bao peciva.

Pećnica je kompatibilna sa SmartThings platformom koja omogućuje još bolje i lakše povezivanje uređaja u pametni ekosustav, što su i sami polaznici imali priliku isprobati pa su uz Samsung Tab S8 tablete budnim okom pazili na pećnicu i osigurali da piletina bude pečena taman koliko treba.

Uz pećnicu, koja je obično u središtu svih kulinarskih zbivanja, polaznici radionice imali su priliku kuhati i na Samsung indukcijskoj ploči, koja uz svoju Flex zonu pruža dovoljno prostora za sve lonce i tave pa čak i one pravokutnog oblika koje obično predstavljaju problem.

Desert na kraju

Polaznici su se okušali i u pripremi Hotteoka - tradicionalnog korejskog slatkog peciva koje se obično prodaje na uličnim štandovima i tržnicama. Tijekom kuhanja polaznike su obilazili Samsung treneri, koji su okupljenima detaljno objasnili kako funkcioniraju pojedini uređaji te im predstavili brojne mogućnosti inovativnih kućanskih aparata Samsung, ali i pokazali funkcionalnost platforme SmartThings za povezaniju kuhinju i dom.