KORISNA STVAR

IDEALNA JE ZA SVE PROSTORE: Pametna kanta za smeće

Autor Krunoslav Ćosić

Uz to je i vodootporna te se može koristiti i u vlažnim prostorima

Izvor: Aliexpress

Plastična kanta za smeće visine 24 ili 30 centimetara obujma je 13 ili 16 litara, a koristi indukciju za otvaranje i zatvaranje. Punjenje baterije obavlja se preko utičnice i punjača od 5 V. Dok se baterija u kanti puni svijetli crvena boja, a kad je punjenje završilo pojavit će se zelena boja. Od tog trenutka kanta nudi 3000 otvaranja i zatvaranja te se zatim baterija ponovo treba napuniti.

Postoji i infracrvena indukcija kako bi se kanta otvorila: stavite ruku 10 do 20 cm iznad područja indukcije. Poklopac se automatski otvara i automatski zatvara nakon 5 sekundi. Moguće je kantu otvoriti i udarcem noge jer reagira na nešto jači udar na bočnoj strani kutije.

Izvor: Aliexpress

Ono što će vam se svidjeti svakako je izoliranje mirisa koji dolaze iz kante, a pametna kanta ima i funkciju sprječavanja širenja bakterija. U kantu se mogu bacati gotovo sve vrste smeća - od kuhinjske hrane, ulja nakon pripreme, industrijskog otpada pa do automobilskog otpada.

Pametna kanta za smeće košta nešto više od 200 kuna, a za taj iznos dobit ćete beskontaktno otvaranje tako da nema potrebe za čestim dezinfekcijama, što je naročito bitno u prostorijama u kojima boravi više ljudi - veće obitelji, tvrtke itd.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI