OD ČEŠKE DO HRVATSKE

NOVA MOBILNA APLIKACIJA MOL Plugee koristi se za punjenje električnih vozila

Autor Krunoslav Ćosić

Aplikacija omogućuje upotrebu raznih pametnih značajki za punjenje putem mobitela

Izvor: © Peter Lugosi / www.lugopicture.com

MOL Plugee od sada je dostupna i u Hrvatskoj te omogućuje brzu i jednostavnu upotrebu punionica za električna vozila, po povoljnijim cijenama. Vlasnici električnih automobila imaju uvid u dostupnost punionica koje su im u blizini, upotrebu raznih pametnih značajki.

Moguće je kroz aplikaciju na pametnom telefonu pratiti razinu napunjenosti baterije automobila ili se osvrnuti na prethodna punjenja te pratiti potrošnju. Korištenje aplikacije moguće je u 6 zemalja regije (Češka, Hrvatska, Mađarska, Rumunjska, Slovačka i Slovenija), a u našoj zemlji ovu uslugu moguće je koristiti na prodajnim mjestima Tifona.

Izvor: © Peter Lugosi / www.lugopicture.com

Dakle, krenete li iz Češke prema Jadranu s električnim automobilom, potrebna vam je samo jedna aplikacija (dostupna za Android i iOS uređaje) koja će vas navigirati i dovesti do punionica. Recimo i da se usluga roaminga za pametni telefon ne naplaćuje dodatno.

MOL Plugee omogućava novo rješenje za plaćanje, u sklopu kojeg se u obzir uzima kapacitet automobila za apsorpciju električne energije i koje je stoga još prilagođenije potrebama vlasnika električnih automobila.

MOL Grupa upravlja s ukupno 168 električnih punionica u 6 zemalja regije: Češka ih ima 26, Mađarska 79, Slovačka 13, Slovenija 14, Rumunjska 23, a Hrvatska 13. Velika većina njih, čak 90%, su brze punionice velike snage, zahvaljujući kojima je električno vozilo spremno za nastavak putovanja za samo 30 minuta.

Izvor: © Peter Lugosi / www.lugopicture.com

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI