NEMA ŠTO NE MOŽE

RIMAC NEVERA I KAO OFF-ROAD? Provjerite sami

Autor Krunoslav Ćosić

Znamo da je Rimčeva Nevera itekako sposobna na asfaltu, bilo na utrkama na stazi ili uobičajenoj prometnici

Izvor: Youtube

Da, vjerojatno će i vas malo stegnuti oko srca kad pomislite na lak, naplatke i podvozje električnog automobila Rimac Nevera s planiranih 1914 KS kako se kreću po blatu dok po karoseriji udaraju blato, voda i kamenčići.

Izvor: Youtube

Mate Rimac se sa svojim timom približava kraju što se tiče razvoja super automobila Nevera. Nakon što su prošli mnoga predstavljanja po svijetu i u Hrvatskoj, Mate je Neveru odlučio provesti kroz šumu. Radi se o prvoj predserijskoj Neveri napravljenoj početkom 2021. i korištenoj za razne testove na stazi i cesti te za vožnje kupaca i medija, ekskluzivna svjetska događanja.

Ovaj je automobil od samog početka imao rok trajanja, a sada je vrijeme za rastanak jer će se koristiti za završetak homologacijskog programa crash testiranja. Dakle, bit će uništen na završnim crash testovima. Sad nam je lakše i više ne žalimo toliko automobil dok se vozi po šumi.

Izvor: Youtube

Izvor: Youtube

Nakon prave off-road vožnje Mate je stao negdje u šumi kako bi s automobila skinuo nakupljeno jesensko lišće i blato. Na kraju videa Mate se s Neverom pojavljuje na blatnim cestama budućeg Rimac kampusa u koji se u 2023. godini planiraju preseliti nakon završetka izgradnje i uloženih 200 milijuna eura. Ovo nije tipična avantura hiperautomobila, ali je sjajno vidjeti da se Nevera može nositi u off-roadu kao pravi profesionalac.

Izvor: Youtube

Rimac Nevera Goes Off-Road
Izvor: Youtube