BOJA LIMETE

JAPAN MOBILITY SHOW 2023: Nissan otkriva Hyper Urban

Autor Krunoslav Ćosić

100 posto električno konceptno vozilo već iz naziva otkriva kako se radi o nečemu uzbudljivom

Izvor: ©2023 Nissan

Hyper nas asocira na hyper automobile, a koncept Nissan Hyper Urban predstavlja animirani lik te se izdvaja posebnim karakteristikama koje daju dodatnu vrijednost jedinstvenom životnom stilu i težnjama različitih kupaca.

Nissan će tijekom listopada predstaviti niz konceptnih vozila, a objave počinju od 10. listopada te se nastavljaju 17. i 19. listopada 2023. Svako od vozila predstavlja jedan animirani lik, a koncepti bi trebali pomoći kupcima da pozitivno utječu na planet, i to bez kompromisa u pogledu stila i zabavnih voznih osobina.

Izvor: ©2023 Nissan

Nissan Hyper Urban u cijelosti je prilagođen za ekosustav električnih vozila: opremljen je impresivnim sustavom povezivanja vozila s kućom (V2H) koji opskrbljuje kućanstvo električnom energijom, čime omogućuje značajne uštede te pomaže smanjiti opterećenost električne mreže.

Zahvaljujući mogućnosti povezivanja vozila s mrežom (V2G) vlasnici vozila moći će prenijeti višak energije u lokalnu električnu mrežu i pritom zaraditi novac. Sustav inteligentnog upravljanja punjenjem, kojim koncept također raspolaže, oslanja se na tehnologiju umjetne inteligencije koja osigurava učinkovito upravljanje energijom tako što samostalno puni vozilo i prenosi višak energije u zgrade.

Izvor: ©2023 Nissan

Zahvaljujući mogućnosti modernizacije strojne opreme i redovitom ažuriranju softvera iskustvo u vozilu bit će suvremeno dugi niz godina! Na primjer, unutrašnjost je moguće osvježiti novom instrumentnom pločom koja se temelji na najnovijoj tehnologiji i koja prati trendove u području korisničkih sučelja.

Vozilo predstavlja budući dizajn i tehnološke mogućnosti Nissanovih električnih vozila. Karoserija boje limete mijenja nijansu ovisno o kutu pod kojim pada svjetlo te istovremeno uspijeva privući pozornost i stopiti se s okolicom.

Izvor: ©2023 Nissan

Prednja i stražnja krilna vrata ostavljaju dojam otvorenosti i snažnog karaktera dok sportska silueta jamči vrhunsku aerodinamičnost i veću učinkovitost. Sportski izgled upotpunjen je širokim gumama koje odišu nepatvorenom dinamičnošću i urbanom estetikom.

U unutrašnjosti koncepta instrumentna ploča i zaslon, nadahnuti trokutastim efektom kaleidoskopa, mogu se prilagoditi raspoloženju vozača. Usto, prednja se sjedala mogu postaviti u potpuno ravan položaj kako bi vozač i suvozač uživali u privatnom prostoru za opuštanje – kao da odmaraju na kauču!

Izvor: ©2023 Nissan

Izvor: ©2023 Nissan

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI