ZAŠTITA GLAVE

KACIGA ZA E-BICIKLE: Ima i ventilaciju za hlađenje glave u vožnji

Autor Igor Martić

Teži samo 650 grama i znatno je lakša od obične integralne kacige

Izvor: Kickstarter

Kaciga Virgo je dizajnirana za pružanje potpune zaštite ljude koji cijene i sigurnost i performanse. Prikladna je za vožnju e-bicikla i električnih romobila kao i za vožnju klasičnim biciklom. Dizajn vješto spaja laganu konstrukciju, optimalnu ventilaciju i punu zaštitu lica u slučaju čeonog sudara.

Izrađen od polikarbonatne školjke sa zaštitnim slojem EPS-a Virgo daje kombinaciju zaštite i lakoće koja ide u korak s vašim aktivnostima bez ugrožavanja sigurnosti, izgleda ili performansi. Kaciga je posebno dizajnirana kako bi odgovarala sigurnosnim potrebama električnih bicikala. Dizajnirana je prema novoj europskoj regulativi NTA-8776, koja je definirana za velike brzine do 45 km/h. Također je u skladu s uobičajenim propisima za bicikle EN 1078/CPSC.

Izvor: Kickstarter

Budite vidljivi kada padne mrak ili pada kiša, uz stražnje LED svjetlo postavljeno na stražnjoj strani glave koje se ne može zakloniti torbom ili odjećom, a učinit će vas vozačima vidljivijima, čime ste sigurniji nego ikad prije. Lako pričvrstite i uklonite LED stražnje svjetlo za brze električne bicikle s integriranim svjetlom kočnice. Opremljeno je ugrađenim akcelerometrom koji detektira kočenje.

Ako doživite nesreću i udarite glavom MIPS sustav u vašoj kacigi osmišljen je kako bi pomogao smanjiti udarce koji bi se inače mogli prenijeti na vašu glavu. Rotacijsko kretanje čest je uzrok potresa i težih ozljeda mozga kod kosih udaraca u glavu. MIPS sustav sastoji se od sloja niskog trenja koji je montiran unutar kacige.

Izvor: Kickstarter

U slučaju sudara, sloj s niskim trenjem dizajniran je tako da se malo pomiče unutar kacige kako bi pomogao preusmjeriti sile s glave. Ovo je namijenjeno smanjenju rizika od ozljeda mozga.

Postoji i Virgo Kids te od sada i vaši mališani mogu voziti svoje e-skutere, bicikle, skateboarde i role s istom sigurnošću kao i vi. Veličine su S/XS, za uzrast od 6 do 14 godina.

Izvor: Kickstarter

Doživite kombinaciju lakoće korištenja i nošenja, ventilacije i zaštite cijelog lica. S osam snažnih ventilacijskih otvora integriranih u školjku ova kaciga stvara kanale zraka koji osvježavaju vašu glavu tijekom vožnje. S težinom od samo 650 grama, značajno je lakša od obične integralne kacige koja se koristi za MTB vožnje.

Cijena za kacigu Virgo je snižena s 249 na 99 USD jer je u tijeku Kickstarter kampanja, na ljeto počinje proizvodnja, a u kolovozu prvi kupci mogu očekivati poštara sa zapakiranom kacigom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI