Pametna mobilnost

RUKSAK KAKAV DO SADA NISTE VIDJELI: Služi za vožnju, sjedenje i rad

Autor Igor Martić

Alien-Ish Ongo je pravi e-skuter, a uz to je i jednostavan za nošenje

Izvor: Kickstarter

Lagan, ručno izrađen višenamjenski e-skuter za vožnju poslužit će i za sjedenje i za rad. Dolazi u kombinaciji s noćnim i dnevnim osvjetljenjem.

Novi sklopivi električni romobil nosi se kao ruksak koji se može koristiti za pohranu raznih stvari poput prijenosnog računala. Služi i kao sjedalo za rad na otvorenom, ima postolje za postavljanje i držanje prijenosnog računala ili tableta, što ga čini uredom na kotačima. Alien-Ish Ongo može izdržati osobu mase do 100 kg, a postoji i sklopivo sjedalo za ljude koji se žele voziti sjedeći.

Izvor: Kickstarter

Vozilo dizajnirano u SAD-u sa svim dijelovima izrađenim od laganog aluminija teško je 13 kg. Dolazi iz start-upa koji zapošljava mlade nezaposlene ljude kao dio proizvodnog i montažnog tima, uključujući tkaoce i šivače.

Proizvođač Crea Cubed olakšava putovanje do posla. Sklopi se na duljinu manju od 80 cm. To je prvi e-skuter koji se može pakirati i koji se ističe svojim visokim performansama, dugim vijekom trajanja baterije i drugim cool značajkama.

Izvor: Kickstarter

Sa standardnom verzijom Ongo e-skutera svoje najvrijednije stvari možete spakirati u njegov odvojivi ruksak i biti u pokretu. Alien-ish Ongo e-Scooter opremljen je LED rasvjetom za vašu sigurnost noću, a također čini vaše vožnje zabavnijima prebacivanjem između različitih načina osvjetljenja.

Skuter dolazi u raznim bojama dajući izbor između srebrne, boje titana, metalik crne, metalik ružičasto zlatne i metalik tamnoljubičaste. Uz snagu motora od 250 W omogućuje maksimalno 25 km/h, a s jednim punjenjem baterije prelazi do 18 km. Gume su promjera 5 inča.

Izvor: Kickstarter