SNAŽAN I IZDRŽLJIV

XIAOMI ELECTRIC SCOOTER 4 ULTRA: Počela je prodaja po startnoj cijeni od 1049 eura

Autor Krunoslav Ćosić

Novi model iz Xiaomija prelazi čak 70 kilometara s jednim punjenjem baterije

Izvor: Xiaomi

Električni romobili unatrag pet-šest godina su alternativa javnom prijevozu, ali i osobnom automobilu. S godinama se doseg jednog punjenja baterije povećavao, a novi model Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra prelazi kilometre kao prvi električni automobili, kad su se pojavili na tržištu.

Novi Xiaomijev model je prvi skuter kompanije sa sustavom dvostrukog ovjesa te nudi najudobniju i najsigurniju vožnju do sada, čak i na zahtjevnim terenima. Kako bi se smanjio rizik od pucanja gume i potencijalne opasnosti Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra opremljen je većim, 10-inčnim Xiaomi DuraGel gumama, otpornim na probijanje.

Izvor: Xiaomi



Iako Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra ima snagu motora od 940 W može postići maksimalnu brzinu do 25 km/h, koliko zakon dopušta. Brzinu postiže za oko 4 sekunde. Samim time se njime s lakoćom može upravljati po uzbrdicama do 25% uspona. Tijekom voženje se može koristiti nekoliko načina vožnje: pješački do 6 km/h, standardni do 20 km/h te sportski i sportski plus do 25 km/h.

Dugotrajna baterija korisnicima daje mogućnost putovanja do 70 kilometara s jednim punjenjem. Podaci su dobiveni od Xiaomi Internal Labs, uz test kada je romobil opterećen teretom od 75+5 kg na ravnoj cesti, vozeći ravnomjernom brzinom od 15 km/h.

Izvor: Xiaomi

Izvor: Xiaomi

Novost je i to da ovogodišnji model romobila stiže s novom S+ tehnologijom za instant ubrzanje vožnje. Sa snažnim ali laganim aluminijskim kućištem otpornim na koroziju novi romobil podržava maksimalnu nosivost do 120 kg.

Opremljen palubom veličine 880 cm2 i proširenim rukohvatom od 490 mm, cjelokupni dizajn romobila osigurava veću površinu za stajanje i stabilniji držač za još udobnije i sigurnije iskustvo vožnje. Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra posjeduje IP55 certifikat što znači da je otporan na različite vremenske uvjete, prije svega na prašinu i prskanje vodom. Dakle, nije namijenjen za vožnju po kiši, ali ako s njim prođete kroz lokvu vode i zapljusnete kućište, neće se ništa dogoditi. Cijena za Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra je 1049 eura.