IMA 162 KS

MG HS: Benzinac s visokotehnološkim paketom pomoći

Autor Krunoslav Ćosić

Uz sve veći broj električnih i elektrificiranih automobila i dalje se predstavljaju klasični benzinci

Izvor: MG

SUV iz C segmenta košta od 25.900 eura, a MG HS cilja na obitelji kojima je potreban prostor u kabini, ali i sportski duh za vozača koji će uz 162 KS moći bez ikakvog straha krenuti u pretjecanja. U vožnji će vozaču podrška biti visokotehnološki paket pomoći MG Pilot koji standardno dolazi u sve tri verzije.

MG Pilot

Paket visokotehnoloških mogućnosti za vozača dolazi kao standard na svim razinama oprema te MG HS pruža kvalitetno iskustvo vožnje s izmjerenim performansama i pomoći u vožnji. MG Pilot čini vožnju užitkom s automatskim kočenjem u nuždi. Pri brzinama ispod 20km/h automobil će automatski aktivirati kočnice kako bi izbjegao sudar s automobilom, biciklom ili pješakom. Pri brzinama iznad 20km/h vozilo će automatski kočiti kako bi se smanjila vjerojatnost ili ublažila ozbiljnost sudara.

S tempomatom (adaptivni tempomat uz DCT automatski mjenjač), pomoći u držanju vozne trake, inteligentnom pomoći za ograničenje brzine, inteligentnom kontrolom prednjih svjetala, pomoći u prometnim gužvama (samo na verzijama s DCT automatskim mjenjačem), upozorenjem na poprečni promet straga, detekcijom mrtvog kuta i upozorenjem na otvaranje vrata vožnja je puno sigurnija.

Izvor: MG

U kabini se na 10,1-inčnom „lebdećem dodirnom zaslonu“ s mogućnošću Android i Apple Car Play povezivanja može pratiti prikaz stražnje kamere. Comfort razina opreme donosi 12,3“ digitalnu instrumentnu ploču, 10.1“ „lebdeći“ dodirni zaslon s iGO navigacijom, prednja svjetla za maglu, zatamnjena stražnja stakla te grijana prednja sjedala.

Luxury razina opreme nudi panoramsku kameru 360°, LED prednja svjetla, LED prednje i stražnje sekvencijalne pokazivače smjera, električno podesiva i grijana prednja sportska sjedala u kombinaciji crne kože i alkantare, dvozonsku automatsku klimu, ambijentalno osvjetljenje, 18“ aluminijske naplatke i zadivljujući panoramski krovni otvor.

Izvor: MG
Izvor: MG

Novi model je za hrvatsko tržište predstavio Grand Automotive Adriatic. Sportskog izgleda i s unutrašnjošću prikladnom za obitelj s materijalima mekanim na dodir korištenim u cijeloj kabini kombinira se visoka kvaliteta s pristupačnim cijenama.

Putnici smješteni na prednjim sjedalima mogu uživati u najboljem prostoru za ramena, bokove i glavu u klasi s materijalima mekanim na dodir na svim pravim mjestima. Tipke u stilu tipki klavira, ventilacijski otvori dizajna turbine i obloge vrata mekane na dodir ugodno su taktilne dodajući osjećaj udobnosti i kvalitete u automobilu.

Izvor: MG

Putnici na stražnjim sjedalima također su udobno smješteni u sjedalima s mogućnošću nagiba koja nude mnogo prostora, a tu si i dvostruki ventilacijski otvor, dva USB priključka i elegantni sklopivi naslon za ruke koji se otvara i otkriva prostor za pohranu i dvostruke držače za čaše.

MG HS pokreće MG-jev najnoviji turbo benzinski motor od 119 kW (162 KS) uz sve tri razine opreme; Standard, Comfort i Luxury. Standard razina opreme dostupna je isključivo s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem dok su Comfort i Luxury dostupni i u kombinaciji s DCT automatskim mjenjačem sa sedam stupnjeva prijenosa.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI