POGLEDAJTE KOTAČE

NISSAN MAX-OUT EV: Kabriolet podupire održivost i mobilnost

Autor Krunoslav Ćosić

Na Nissan Futures će biti predstavljen model u fizičkom obliku, nakon prvotno prikazanog virtualnog modela

Izvor: TORU HANAI

Nissan će u svojoj Galeriji globalnog sjedišta od 4. veljače do 1. ožujka 2023. predstaviti svoju viziju održive mobilnosti i inovativnog dizajna. Povodom tog događaja Nissan je predstavio Max-Out EV kabriolet.

Model je prethodno prikazan u virtualnom obliku kao dio vizije Nissan Ambition 2030 najavljene u studenom 2021. pod natpisom Nissan Futures. Max-Out, koji će biti izložen tijekom trajanja događaja, utjelovljuje Nissanovu ambiciju podupiranja većeg pristupa održivoj i inovativnoj mobilnosti.

Izvor: TORU HANAI

Nissan Futures sadržavat će interaktivne događaje za kupce, panel rasprave sa stručnjacima i razne inovacije u elektrifikaciji, inteligenciji vozila, upravljanju energijom, ponovnom korištenju baterija vozila i više. Događajima i panel raspravama bit će moguće prisustvovati i virtualno.

Stvoren na temelju temeljnog koncepta sjedinjavanja s automobilom, kabriolet Nissan Max-Out s dva sjedala dizajniran je kako bi pružio oslobađajući osjećaj otvorenosti, a istodobno nudi poboljšano, dinamično iskustvo vožnje. Max-Out prikazuje Nissanovu inovaciju u razvoju raznovrsne palete naprednih i upečatljivih vozila, s jasnom vizijom kako mogu koristiti i pojedincima i društvu.

Izvor: TORU HANAI

Na Max-Out kabrioletu se ističu jedinstven set kotača, veliki ventilacijski otvor na mjestu prednje rešetke i kružna svjetlosna traku straga. Unutrašnjost automobila ima digitalni zaslon koji mogu koristiti i vozač i suvozač.

Automobil nema klasične nožne pedale za gas i kočnicu, koristi nekonvencionalan upravljač i opremljen je mogućnošću autonomne vožnje. Informacije o pogonskom sklopu automobila još nisu objavljene, no vjerojatno će koristiti solid-state baterije. Kao rezultat toga automobil bi se mogao puniti brzinom snagom od 130 kW.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI