ZNA SE I CIJENA

AUDI CHARGING: Usluga dolazi u Hrvatsku

Autor Krunoslav Ćosić

Hrvatska se priključuje europskoj mreži punionica s više od 800 pružatelja usluga

Grenzenlose Mobilität in 27 Ländern Europas
Izvor: AUDI AG

Vozači će u Hrvatskoj od 1. siječnja 2023. na izbor imati uslugu punjenja Audi charging – nova Audijeva usluga omogućuje neograničenu mobilnost u 27 europskih zemalja. Poznate su i cijene za hrvatske vozače.

Usluga nudi pristup na oko 400.000 punjača kojima upravlja više od 800 CPO-ova (Charge Point Operators). Ovdje se ubraja i oko 1.900 vrlo brzih HPC punjača (High Performance Charging) od pružatelja usluge IONITY koji omogućuju punjenje do 350 kilovata snage, posebice duž glavnih prometnih ruta.

Izvor: Audi

Audi je kao partnera odabrao Volkswagen Group Charging GmbH i njihovu marku Elli koju već neko vrijeme koriste i hrvatski vozači kako bi po povoljnijoj cijeni, uz određenu mjesečnu pretplatu, punili neograničeno puta svoje električno vozilo.

Vozači i vozačice Audi modela koji se odluče na ovu ponudu mogu izabrati jednu od tri raspoložive tarife. Kupci novog, potpuno električnog modela neće u prvih godinu dana od kupnje plaćati punjenje jer Audi preuzima plaćanje osnovne naknade za tarifu pro u prvoj godini.

Tarifa pro prvenstveno je namijenjena vozačima koji često putuju i prelaze veće udaljenosti. Mjesečna naknada tarife pro u Hrvatskoj iznosi 112,94 kn (14,99 eura), ali tarifa stoga nudi cijenu od 3,39 kn (0,45 eur) po kilovatsatu na punjačima s izmjeničnom strujom (AC).

Uz tarifu pro još je atraktivnije puniti visokonaponsku bateriju vozila na IONITY brzim punionicama. Struja na punionicama velike snage iznosi samo 2,64 kn (0,35 eur) po kilovatsatu u Hrvatskoj.

Izvor: Audi

Ako trebate puniti samo povremeno na javnim punionicama, jer vozilo punite kod kuće ili na poslu, u ponudi je tarifa plus koja iznosi 60,20 kn (7,99 EUR) mjesečno. Ona nudi povoljne cijene na AC i DC punionicama i isplati se ako se na DC punionici mjesečno puni najmanje 48 kilovatsati energije.

Tarifa basic nema mjesečnu naknadu - cijene kilovata su veće, ali tarifa također daje potpuni pristup europskoj mreži punionica i, poput ostalih tarifa, omogućuje sve komforne funkcije povezane s uslugom Audi charging. Tarifa basic stoga je prikladna za vozače kojima je povremeno potrebno jednostavno rješenje za punjenje bez fiksnih mjesečnih obveza.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI