MOBILNOST U PRVOM PLANU

SHIFT MOBILITY: Sajam mobilnosti u Berlinu

Autor Krunoslav Ćosić

Uz IFA sajam u Berlinu se održava još jedan sajam

Izvor: Shift Mobility

SHIFT Mobility se već nekoliko godina održava u Berlinu. To je globalna platforma odnosno festival ideja i iskustava s fokusom kako mobilnost budućnosti mijenja način na koji razmišljamo, živimo i krećemo se.

Format događaja se tematski fokusira na oblikovanje mobilnosti sutrašnjice uzimajući u obzir održivost i tehnologiju kao ključne komponente. Događaj spaja elemente moderne konvencije, klasične i interaktivne izložbe, uz naglasak na sadržaju.

Izvor: Shift Mobility

Inovacijska konvencija vas vodi na fascinantno putovanje u budućnost mobilnosti. SHIFT je mjesto za učenje o vizijama koje najviše obećavaju, budućim trendovima i otkrićima gdje se okupljaju kritički umovi, vrhunski znanstvenici, game changeri, izumitelji, predstavnici tvrtki na C razini i novoosnovana poduzeća koja zajedno rade na disruptivnom tehnološkom razvoju. Predstavljaju se novi poslovni modeli i proizvodi koji će iz temelja promijeniti naše iskustvo mobilnosti.

Teme za izdanje 2022. su:

• Održiva mobilnost / kružnost
• Car-Tech / Povezivost
• Urbana mobilnost / Novi urbanizam
• Nove dimenzije mobilnosti
• Obnovljiva energija

SHIFT Mobility održat će se u Berlinu od 1. do 6. rujna 2022. paralelno sa sajmom IFA. Uslijedit će događaji SHIFT Mobility na CES-u u Las Vegasu, SXSW u Austinu, CoMotionu u Los Angelesu i Smart Mobility Summitu u Tel Avivu.

Izvor: Stefan Damnig @prsmc

“Mislim da će, s jedne strane, doći do daljnjeg napretka, a time i optimizacije u području postojećih koncepata mobilnosti, primjerice kroz obnovljive izvore energije, manju potrošnju energije i korištenje novih inteligentnih materijala. A s druge strane, potpuno nove dimenzije mobilnosti postat će moguće kroz dronove, zračne kabine i autonomnu vožnju", izjavio je dr. Hans Hamer, CEO SHIFT Mobility.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI