META- OKRUŽENJE

PAMETNA MOBILNOST: LG Electronics radi na 6G-u

Autor Krunoslav Ćosić

Tehnologija radio prijenosa i prijema može maksimizirati frekvencijsku učinkovitost za 6G

Izvor: LG

Tehnološki div potrošačke elektronike LG Electronics detaljno je na IEEE međunarodnoj konferenciji o komunikacijama u Južnoj Koreji opisao napredak prema budućim tehnologijama, uključujući 6G. Tijekom konferencije predstavili su konceptno vozilo dizajnirano za metaverzum.

Među tehnologijama koje razvijaju u LG-ju predstavili su tehnologiju radio prijenosa i prijema za koju LG tvrdi da može maksimizirati frekvencijsku učinkovitost za 6G, prenosi Mobile World Live. Zajedno sa svojim pojačalom snage LG navodi da može postići prijenos i prijem Terahertz podataka.

Uz svoju tehnologiju dizajniranu za 6G LG je razvio smartphone platformu vehicle-to-everything i AI čip dizajniran za korištenje u kućnim aplikacijama. LG je također iskoristio događaj kako bi promovirao svoj konceptni automobil Omnipod, kojeg je prvi put otkrio putem streama na CES-u 2022, a nakon toga je fizički debitirao na lokalnom događaju u Južnoj Koreji u veljači.

LG Omnipod je, napominju iz korejske tvrtke, potpuno autonomno vozilo i koristi "meta-okruženje od poda do stropa" kako bi se omogućilo njegovo korištenje u nizu objekata, uključujući dom, ured ili studio za snimanje.

Izvor: LG

Direktor tvrtke LG Electronics Kim Byoung-hoon izjavio je: “Na temelju svoje napredne 6G i AI tehnologije LG će nastaviti jačati svoje sposobnosti u različitim područjima kao što su 6G komunikacije, pametna mobilnost, metaverse i robotika kako bi korisničko iskustvo podigli na nove visine.”

Nakon što je LG u 2021. godini napustio poslovanje s pametnim telefonima među svojim fokusnim područjima naveli su bežična područja uključujući 6G, pametnu mobilnost i AI odnosno umjetnu inteligenciju.