ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE

TKO SU BOLJI VOZAČI: Android ili iPhone korisnici?

Autor Smartlife

U jednoj su stvari Android korisnici bolji od iPhone korisnika…

Izvor: Jerry

Popularna američka aplikacija Jerry, koja se koristi za uspoređivanje podataka tijekom odabira najboljeg tipa osiguranja za svakog korisnika, odgonetnula je, između ostalog i tko su bolji vozači - iPhone ili Android korisnici.

Prema novim podacima Jerry aplikacije, koji su objavljeni na službenom blogu, Android korisnici su komunikativniji, otvoreniji, skromniji i mnogo manje obraćaju pažnju na luksuz, skupe stvari i socijalni status od iPhone korisnika.

Uspoređivanjem podataka zaključeno je da su Android korisnici bolji vozači od iPhone korisnika, što je novina u obradi podataka ove aplikacije. Jerry kompanija je analizirala 20.000 vozača s prikupljenih više od 13 milijuna kilometara prijeđenog puta.

Izvor: Jerry

Podaci su pokazali da su Android korisnici bolji od iPhone korisnika u svakoj vozačkoj kategoriji koja je analizirana - sveopći dojam, skretanje, brzina, pozornost, ubrzavanje i kočenje. Kategorija u kojoj su iPhone vozači posebno lošiji je pozornost pa će iPhone češće privući pažnju svog vozača nego što će to učiniti Android uređaj.

Zanimljivo je da je provedeno i istraživanje o obrazovanju jednih i drugih korisnika. Tako su Android korisnici bolji u svemu - više je doktora nauka među vlasnicima Android uređaja, više master završenih studenata, fakultetski obrazovanih, ali i više onih s diplomom više škole, srednje škole i osnovne.

Izvor: Jerry

Trend je isti i među onima koji nemaju završenu srednju školu - i tu su Android vozači brojniji od onih s iPhone telefonom. Ipak, usporedbom podataka Jerry kaže da srednjoškolski neobrazovani učenici voze bolje tj. sigurnije od iPhone korisnika koji su završili fakultet.

Pokazatelji koji su obično dobri u predviđanju rezultata sigurne vožnje, kao što su dob tj. starost, spol, bračni status, obrazovanje i kreditni rejting, svi su bili u korist Android korisnika. Najbolje ocjene su dobili “stariji ljudi koji su u braku, vlasnici kuća, oni koji žive na Srednjem zapadu, imaju bachelor diplomu ili višeg stupnja i bolji kreditni rejting. To je također bio slučaj za Android i iOS korisnike odvojeno.

Izvor: Jerry

Ovo je istraživanje provedeno u SAD-u, na tržištu koje najbolje reagira na Apple uređaje i na kojem iPhone ima najveći udio, ali je zanimljiv pokazatelj, iako vjerojatno ne vrijedi za sve korisnike globalno.

Izvor: Jerry

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI