SMANJENJE UTJECAJA

Reciklirano više od 736 tona baterija, kabela i električne opreme

Autor Krunoslav Ćosić

Predanost United Grupe neto nultim emisijama u lancu vrijednosti do 2040. godine

Izvor: Shutterstock

United Grupa je objavila godišnje izvješće o održivosti - pokazuje značajne iskorake u pogledu ekološke i društvene odgovornosti. Poboljšali su energetsku učinkovitost od 17% u 2022. te smanjili emisije opsega 1 i 2 za 19% od 2020. godine.

Ističu da su proizveli 109.532 MWh obnovljive električne energije iz vlastitih izvora, što čini više od četvrtine kompanijine ukupne potrošnje električne energije. Reciklirano je 736 tona baterija, kabela i električne opreme.

United Grupa je poduzela korake kako bi smanjila svoj utjecaj na okoliš. To uključuje mjere energetske učinkovitosti, programe smanjenja otpada te promicanje i razvoj obnovljivih izvora energije.

Izvor: Shutterstock

Razvili su sveobuhvatne politike za poticanje raznolikosti, jednakosti i uključenosti vlastitih zaposlenika te za podršku inicijativama za razvoj zajednice. Nadalje, United Grupa igra ključnu ulogu u regiji kako bi digitalnu tehnologiju učinila dostupnom svima.

United Grupa održava najviše etičke standarde u svim aspektima svog poslovanja, od zaštite podataka preko upravljanja opskrbnim lancem do odnosa s kupcima. Za kraj dodaju da su na čelu digitalne transformacije u jugoistočnoj Europi razvijajući inovativna rješenja i tehnologije u kritičnim područjima kao što je upravljanje podacima kako bi doprinijeli održivijem i međusobno povezanom svijetu.