ZELENA ENERGIJA

BRITANSKI TELEKOM OPERATOR: Smanjili su emisije ugljika za 92 posto

Primjenjuju čiste i obnovljive izvore energije u svojim objektima

Izvor: Pixabay

Vodafone Velika Britanija tvrdi da je u tri godine smanjio svoje izravne emisije ugljika za 92 posto, zaključno s ožujkom 2023., pripisujući zasluge prijelazu na obnovljivu energiju i ulaganju u inicijative održivosti.

Tvrtkino godišnje izvješće o Planu smanjenja ugljika pokazalo je da su emisije ugljika koje proizlaze izravno iz vlastitih operacija svake godine smanjene za 86.360 tona na 7.154 tone. To je zbog primjene čistih i obnovljivih izvora energije u objektima uključujući urede, prodajna mjesta, podatkovne centre i mrežnu infrastrukturu, prenosi Mobile World Live.

Izvor: Shutterstock

Vodafone za svoje cjelokupne europske operacije koristi obnovljive izvore od srpnja 2021., nakon dugoročnih ulaganja u solarne i vjetroelektrane te partnerstva s energetskim tvrtkama. Operaterska grupa također je nedavno sklopila ugovor o kupnji električne energije za korištenje solarnih postrojenja za svoje europske jedinice.

Među svojim zelenim inicijativama Vodafone je istaknuo postavljanje 720 solarnih panela na jednom mjestu u Velikoj Britaniji, zajedno sa "samonapajajućim" mobilnim jarbolom koji uključuje vjetroturbinu, solarne panele i spremnik baterija. Također su se pohvalili s napretkom u uvođenju električnih vozila u svoju flotu.

Dodatno, Vodafone je istaknuo povećanje ulaganja u poboljšanje ESG izvješćivanja za neizravne emisije povezane s aktivnostima u njegovom lancu vrijednosti uključujući logistiku, proizvodnju od strane dobavljača i gospodarenje otpadom sa strane korisnika.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI